Hlavní obsah

Teplice s Feninem přivítají Jablonec

Televizní utkání Gambrinus ligy dnes nabídne pohled na jednoho z nejopěvovanějších českých fotbalistů posledních týdnů. Martin Fenin se dnes možná naposledy představí na Stínadlech, po jeho službách totiž touží hned několik evropských velkoklubů. Momentálně se však soustředí na něco jiného - utkání s Jabloncem.

Článek

Teplice vstoupily do nového ročníku Gambrinus ligy vítězstvím na hřišti Kladna. Dvě branky Fenina rozhodly o třech bodech, které si Severočeši přivezli domů. „Dnes se ukázalo, že Kladenští jsou silným soupeřem. Možná jim chvílemi chybělo víc zkušeností, ale předvedli se dobrým výkonem. Už v úvodu hráli hodně aktivně, ale my měli štěstí v rychlém vedoucím gólu,“ prohlásil po utkání kouč Petr Rada, který přišel na lavičku Teplic během letní pauzy. Hráčský kádr doznal rovněž několika změn. Na Stínadla zamířili Pavel Hašek (Bohemians 1905), Michal Gašparík (Most), Petr Smíšek (Jablonec) a Admir Ljevakovič (Celik Zenica, Bosna a Hercegovina). Odešli naopak klíčoví muži posledních sezon - Edin Džeko (Wolfsburg) a Tomáš Jirsák (Wisla Krakov). Pro Smíška a kouče Radu bude dnešní utkání prestižní, protože oba přišli v létě z mužstva soupeře. „Těším se. Zápas pro mě je trošku specifický. S Jabloncem jsme se rozešli v dobrém, takový je fotbalový život. Jablonci přeji, aby se mu dařilo, ale v neděli chceme vyhrát a potvrdit vítězství z Kladna,“ řekl trenér.

Jablonec na post trenéra angažoval nováčka v této branži - Luboše Kozla. Jeho kádr doznal v létě rovněž několik změn, těmi nejvýraznějšími byly jistě příchody Luďka Zelenky z Brna a Vlastimil Stožického z kádru dnešního soupeře. Kariéru naopak ukončil Jozef Weber. Do Trnavy zamířil Vladimír Pončák a do Teplic už zmíněný Smíšek. První utkání Jablonci nevyšlo, když nestačil doma na pražskou Slavii. „Myslím si, že jsme hlavně ve druhém poločase Slavii nechali hrát její hru, kombinovala po zemi, my jsme jen běhali bez balonu a hodně nás to unavilo, a když už jsme balon získali, tak jsme už neměli sílu jít z přechodové fáze do útoku,“ řekla po utkání největší letošní posila Jablonce Zelenka.

Za mírného favorita utkání jsou považováni domácí, na které vypsali bookmakeři bwin kurs 1.85. Remízu ocenili hodnotou 3.10 a výhru Jablonce kursem rovných 4.00.

Reklama