Hlavní obsah

Zvládne Slavia generálku na Ajax?

Eurotip.cz

Rušné dny prožívají fotbalisté Slavie. Sešívaní si v dramatické domácí odvetě druhého předkola Ligy mistrů zajistili postup přes Žilinu a za tři dny je čeká souboj roku s Ajaxem Amsterdam. Dnes se ovšem musí soustředit na zápas v domácí lize, v němž na Strahově přivítají Kladno.

Článek

Do dvojzápasu s Ajaxem půjde Slavia jako outsider, jednu výhodu ale mít bude. Ajax si totiž svou sílu může před soubojem o Ligu mistrů vyzkoušet jen v přípravných utkáních. Český tým už absolvoval tři ostré zápasy a nedopadlo to pro něj vůbec špatně - tedy alespoň výsledkově. Žilině, kterou předtím potrápil lucemburský tým Dudelange, totiž nedokázali dát jediný gól, a postup tak až v penaltovém rozstřelu zajistil svou přesnou trefou Stanislav Vlček. Stejný hráč spasil tým trenéra Jarolíma i v ligové premiéře. V ní Slavia zamířila do Jablonce, odkud si přivezla všechny body za výhru 1:0. Dnes budou mít Jarolímovi svěřenci velmi těžký úkol. Podobně jako Sparťané mají v hlavě nadcházející souboj, po kterém si klub může připsat obrovskou částku za postup do Ligy mistrů. „Program máme nabitý, musíme se s ním vypořádat a na utkání se maximálně soustředit. Kádr máme širší než v minulé sezoně, doufám, že hráči, kteří dostanou možnost hrát, využijí náležitě svoji šanci,“ uvedl na klubových stránkách kouč, který bude znovu postrádat Šventa, Latku, Černého a možná i obránce Hubáčka.

Podobné starosti Kladno rozhodně nemá. Loni dokázal ligový nováček hned při své premiéře šokovat bezgólovou remízou na Letné, jinak se mu ale nijak zvlášť nedařilo a po třiceti kolech skončil na 11. místě - daleko od příček, díky kterým by si mohl zahrát v některém z evropských pohárů. Letos začínalo Kladno ligu doma, ovšem mnohem hůř než loni: do středních Čech zavítaly Teplice, které v Kladně zvítězily 2:0. Tým trenéra Šilhavého potopil stříbrný medailista z mistrovství světa do 20 let Martin Fenin. "Měli jsme možnost jako první, ale v tom se ukázal rozdíl mezi oběma soupeři: zatímco my neproměnili, hosté vzápětí vedli," prohlásil po utkání Šilhavý. Také on se může chlubit tím, že trénuje stříbrného medailistu z mistrovství světa. Mladíka Marcela Gecova zapůjčila spolu s Bořkem Dočkalem na hostování právě Slavia, a proto se dnes na hřišti ani jeden z nich neobjeví.

Zatímco Slavia bojovala o postup, Kladno v týdnu pilovalo formu v přípravném zápase s rezervním týmem Sparty. Prohrálo s ním 0:1, což zrovna nesvědčí o velké formě Šilhavého hráčů. Důvěru v ně nemají ani bookmakeři, kteří na Slavii vypsali kurs 1.30. Myslíte si, že hosté využijí možné nesoustředěnosti hráčů Slavie a uhrají na Strahově alespoň bod? Potom si vsaďte na jejich neprohru, kurs je 2.91.

Reklama