Hlavní obsah

Murray vyzve na úvod Baghdatise

Dnešním dnem se rozbíhá prestižní tenisový turnaj v Cincinnati s celkovou dotací 2 450 000 amerických dolarů. V prvním kole se utká Kypřan Marcos Baghdatis s Andym Murrayem, který by mohl v případě postupu narazit na svého krajana Henmana.

Článek

Oba hráči se na okruhu potkali pouze jednou. V osmifinále loňského Wimbledonu zvítězil ve třech setech Kyperský tenista. Aktuálně 19. hráč světa vstoupil do sezony dvěma čtvrtfinále v Dauhá a Sydney. Na Australian Open vypadl již ve druhém kole, kde nestačil na Francouze Gaela Monfilse. Na konci ledna porazil v záhřebském finále Ivana Ljubičiče a o týden později prohrál až ve finále v Marseille s Gillesem Simonem.

V úvodu května došel do semifinále na antuce v Mnichově, kde prohrál s Němcem Kohlschreiberem. Na turnaji ATP Masters V Římě vyřadil Carlose Moyu a Radka Štěpánka, ale Srb Djokovič už byl nad jeho síly. Na Roland Garros došel rodák z Limassolu do osmifinále a na trávě v Halle podlehl až ve finále Tomáši Berdychovi. Ve Wimbledonu vyřadil Davida Nalbandiana nebo Nikolaje Davyděnka, ale ve čtvrtfinále skončil stejně jako v Římě na raketě Djokoviče.

Jeho dnešním soupeřem bude nadějný Skot Andy Murray. Tomu vyšel vstup do sezony na výbornou. Na tvrdém povrchu v katarském Dauhá prohrál až ve finále s Chorvatem Ljubičičem. Na Australian Open došel do osmifinále, kde mu cestu zkřížil Rafael Nadal. V San Jose slavil 20letý Skot svůj letošní první triumf, když ho nezastavila ani jména jako Andy Roddick nebo Ivo Karlovič. O týden později v semifinále v Memphisu mu však Američan Roddick porážku oplatil.

V semifinále turnajů v Indian Wells a Miami prohrál vždy s Novakem Djokovičem. Po dvou neúspěšných turnajích v Římě a Hamburgu si aktuálně 14. hráč světa přivodil nepříjemné zranění zápěstí, které ho vyřadilo na téměř tři měsíce ze hry. Minulý týden v Montrealu to vypadalo po výhře nad Gineprim na skvělý comeback, ale ve druhém kole nestačil Brit na Itala Fogniniho.

Favoritem utkání je Marcos Baghdatis, na jehož výhru vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.30. Pokud věříte, že herní výpadek nebude na Murrayovi znát a zvítězí, je tu pro vás kurs 2.92.

Reklama