Hlavní obsah

Seattle uvidí venezuelský souboj

Dva týmy s odlišnou formou se dnes utkají v Seattlu. Domácí baseballový tým přivítá hosty z Minnesoty, kteří chtějí ukončit sérii čtyř proher v řadě.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Minnesotě zbývá odehrát v základní části ještě 45 zápasů, jestli si ale její hráči budou počínat jako v srpnu, mohou se s play off rozloučit. Zatímco Detroit o víkendu vystřídal Cleveland v čele divize, Minnesota prohrála celou sérii s Anděly z Los Angeles a zhoršila si tak srpnovou bilanci na 3-8. Twins selhala především ofenziva: od výhry 11-4 s Kansasem odehráli čtyři zápasy a v nich si doběhli pro pouhých šest bodů.

Seattle je na tom s formou úplně opačně. Mariners se v minulém týdnu znovu přiblížili čelu Západní divize Americké ligy, když ze šesti zápasů prohráli jen jednou. Nejprve zvládli celou sérii na půdě Baltimoru s celkovým skóre 31-15 a poté proti White Sox sice nezvládli první zápas, ovšem další dva vyhráli. Hlavní zásluhu na tom opět měli pálkaři, především Raul Ibanez, ke kterému se svými výkony přidali Vidro, Guillen, Suzuki a Sexson.

Hlavní pozornost se dnes ale nebude upínat k pálkařům. Na kopci totiž proti sobě stanou nejlepší nadhazovači svých týmů. Bude to souboj dvou krajanů: v dresu Minnesoty se pokusí zastavit rozjetou ofenzivu Seattlu rodák z Venezuely Johan Santana a podržet domácí tým bude mít za úkol mladý Felix Hernandez. Oba letos trochu zaostávají za očekáváním. Hvězdný Santana má bilanci "jen" 12-9 a nejhorší osobní statistiky - byť stále skvělé - za poslední roky. Hernandez si od loňska polepšil a především v dubnu připomínal nováčka z ročníku 2005/2006, který fantasticky zvládl svůj první roky mezi profesionály. V posledních pěti zápasech měl ale příliš často výkyvy; jen na výhru nad Oaklandem může být pyšný, další čtyři odházel stěží průměrně.

Minnesota bývá většinou favoritem zápasu, když za ni Santana nadhazuje. Ani dnešek není výjimkou, bookmakeři na hosty vypsali kurs 1.83. Myslíte si, že Hernandez dnes svého slavnějšího krajana zastíní? Potom si vsaďte na domácí, kurs je rovných 2.00.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články