Hlavní obsah

Valencie odstartuje sezonu předkolem Ligy mistrů

Eurotip.cz

Španělská Valencie, která v loňském ročníku milionářské soutěže skončila smolně ve čtvrtfinále s londýnskou Chelsea, dnes odstartuje boje nového ročníku. Prvním soupeřem ji bude v rámci třetího předkola švédský mistr - IF Elfsborg.

Článek

Uplynulý ročník španělské Primera Division zakončila Valencie na čtvrté příčce. Právě toto umístění ji zaručilo účast v letošní kvalifikaci Ligy mistrů. Díky vysokému koeficientu patřila mezi nasazené celky, a bylo tedy jasné, že narazí na soupeře z fotbalově méně vyspělé země. Tím Elfsborg jistě je, přesto má jednu výhodu - švédská elitní soutěž je v plném proudu, La liga naopak ještě ani nezačala.

V letní pauze však Valencie nezahálela, ba naopak. Dokonce se zúčastnila společně s Interem Milán a Paris SG premiérového ročníku Emirates Cupu, který pořádal Arsenal Londýn. V hlavní anglické metropoli sice porazila v prvním utkání 2:0 Inter Milán, ale druhý den utrpěla debakl 0:3 s pařížským Saint Germain.

V Londýně se objevila už nová osobnost ve výběru Quique Sancheze Florese - zkušený Ivan Helguera, který přišel jako volný hráč, když naposledy působil v Realu Madrid. Neztratit by se ve Valencii neměl ani bývalý hráč Getafe Alexis, který přišel za 6 milionů euro. O post brankářské jedničky bude bojovat posila ze Stuttgartu - Timo Hildebrand. Několik hráčů však i odešlo, v dresu Valencie se už neobjeví Hugo Viana, Jorge Lopez, David Navarro, Mario Regueiro, Miguel Pallardo a také zkušená opora zadních řad Roberto Ayala, který odešel do Villarealu.

S těmito změnami dnes bude španělský celek čelit úřadujícímu mistrovi Švédska. IF Elfsborg se v loňské sezoně Allsvenskan radoval po páté v historii a dlouhých 45 letech z titulu mistra nejvyšší domácí soutěže. Ve Švédsku se hraje ve formátu jaro - podzim a jak už bylo zmíněno - soutěž je momentálně v plném proudu. V té patří Elfové opět k hlavním aspirantům na titul - v tuto chvíli jsou druzí jen díky jedné inkasované brance navíc oproti Halmstadu.

V Elfsborgu však myslí i na Ligu mistrů. Už 17. května si svěřenci Magnuse Haglunda předehráli ligový zápas s Trelleborgem, který měl být na programu až o uplynulém víkendu. Poslední utkání tak Di Gule, jak se jim přezdívá, odehráli 4. srpna, když remizovali 2:2 s Kalmarem. Většinu kádru tohoto mužstva tvoří domácí fotbalisté, výjimkou jsou mladý 23letý Francouz Leandre Griffit a ještě o dva roky déle narozený Angličan Leandre Griffit.

Domácí jsou podle předpokladů bookmakery bwin favorizováni s kursem 1.20, na remízu vypsali kurs 5.35. Myslíte si, že Elfsborg překvapí a do odvety půjde s vítězstvím? Poté využijte sázky na hosty - kurs je 12.00 rovných.

Reklama