Hlavní obsah

Rozjeté Yankees znovu čeká Baltimore

Svou sílu začali v posledních týdnech připomínat soupeřům baseballisté New York Yankees. Nejbohatší klub ligy se díky čtyřem výhrám v řadě přiblížil Bostonu a snížit náskok svého rivala budou chtít i dnes, kdy se znovu utkají s Baltimorem.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Vypadá to, že přestávka na Zápas hvězd byla pro Yankees důležitější, než by se mohlo zdát. V první části sezony se majitel klubu George Steinbrenner zřejmě jen divil, za co utrácí astronomické částky. Nejslavnější klub historie se potácel u dna divize, dlouho měl dokonce zápornou bilanci, a mohl jen sledovat, jak se daří Bostonu. Red Sox jsou stále v čele, Yankees se ale začali zvedat a jejich ztráta už teď není tak hrozivá. Zvlášť hvězdný útok newyorského klubu musí fanouškům dělat radost, především díky němu mají Yankees ve druhé části sezony skvělou bilanci 24-8. Dnes se ofenziva týmu bude muset zřejmě činit. Místo potrestaného Rogera Clemense totiž na nadhozu nastoupí Jeff Karstens. Nezkušený rodák z Kalifornie má zatím za sebou pouhých osm startů v kariéře a jeho letošní sezona je zatím jako prokletá. V prvním zápase v dubnu vybuchl proti Bostonu, další zápas nedohrál a se zlomenou nohou byl mimo hru přes tři měsíce. Zpátky do kolotoče MLB nastoupil až začátkem srpna - a nijak úspěšně. V prvním utkání vydržel jako náhradní nadhazovač proti White Sox jen tři směny, během kterých si Chicago doběhlo pro tři body, a stejně špatně si vedl i minulý týden v Torontu.

Baltimoru, dnešnímu soupeři Yankees, sice zbývá odehrát ještě 45 zápasů základní části, málokdo ale počítá s tím, že by ještě zasáhl do boje o play off. Příznivci Orioles si už zvykli, že jejich tým ve Východní divizi hraje přinejlepším třetí housle, a s bilancí 54-63 je Baltimore "nezklamal" ani letos. Do mužstva se sice už před měsícem vrátil někdejší nejužitečnější hráč Americké ligy Tejada, ani on ale nepozvedl průměrný útok, jehož tři nejproduktivnější pálkaři dali dohromady o čtyři homeruny méně, než hvězda Yankees Alex Rodriguez. Svůj týden slávy si Baltimore vybral na konci července, kdy dokázal vyhrát šest zápasů v řadě. Poslední dny už tak lichotivé nejsou. Na začátku minulého týdne prohráli všechny tři zápasy se Seattlem, potom sice vyhráli dvě ze tří utkání s Bostonem, ovšem včera nadhazovač Chad Bradford nezvládl devátou směnu a jeho tým prohrál 6-7. Podobnému kolapsu se dnes pokusí vyvarovat Daniel Cabrera. Rodák z Dominikánské republiky měl sice slušný začátek sezony, poté se ale znovu projevila jeho slabá stránka - špatná kontrola míče - a Cabrera se vrátil k nevyrovnaným výkonům. Na začátku srpna tak exceloval na hřišti Tampy, kde Orioles zvítězili 3-1, a minulý týden následně vyhořel doma proti Seattlu, který si proti němu během pěti směn doběhl pro osm bodů.

Vynikající forma Yankees pasuje domácí tým do role favorita, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.53. Myslíte si, že Baltimore oplatí New Yorku včerejší porážku? Pak si vsaďte na hosty, kurs je 2.55.

Reklama