Hlavní obsah

Portsmouth přivítá obhájce trofeje

Eurotip.cz

Manchester United by si dnes jistě rád připsal první vítězství v novém ročníku Premier league, protože v prvním zápase pouze remizoval s Readingem. V cestě mu však bude stát nevyzpytatelný Portsmouth, který chce letos navázat na loňské deváté místo.

Článek

V prvním zápase se Pompey představili na hřišti nováčka z Derby, za které už v 5. minutě skóre otevřel skóre Matt Oakley. Portsmouth ale průběh utkání zvrátil na svou stranu, když se trefil v 27. minutě Benjani Mwaruwari a sedm minut před závěrečným hvizdem rozhodčího John Utaka. Na branku 25letého Nigérijce však domácí ještě odpověděli a zápas tak skončil remízou 2:2.

Kádr domácích oproti minulé sezoně výrazně posílil. Z Udinese přišel záložník Sulley Muntari, z Manchesteru City výborný obránce Sylvain Distin, z Prestonu anglický reprezentant do 21 let David Nugent a z Rennes další forvard John Utaka.

Kouč Harry Redknapp věří, že se nový kapitán Sol Cambell zotaví a že mu potíže s třísly nezabrání dnes nastoupit. Záložníka Pedra Mendese, který v minulém zápase hrál po boku Seana Davise či Sulley Muntariho, rovněž trápí potíže s třísly a další záložník Gary O´Neil má poraněný kotník.

„Sledoval jsem poslední zápas United. Reading měl dobrý plán, který fungoval. Alex Ferguson určitě ví, že s Portsmouthem je vždy těžké hrát a jeho hráči se budou muset hodně snažit,“ říká kouč domácích, který si je vědom, že Pompey doma z posledních čtyřech zápasů proti Manchesteru třikrát zvítězili.

Hosté proti Readingu nejenom, že ztratili body za remízu 0:0, ale také přišli o svého klíčového útočníka Wayna Rooneyho. Ten si kvůli naštípnuté kůstce chodidla nezahraje přibližně dva měsíce. Alex Fergusson se bude muset i dnes obejít bez dalšího útočníka Luise Sahy a Ole Gunnara Solskjaera. V minulém zápase se také zranil obránce Mikael Silvestre. V dnešním utkání by však měl debutovat Argentinský útočník Carlos Tevez.

„Rooney je sice mimo hru, ale stále zde zůstává velká ofenzivní síla v podobě Ronalda, Giggse, Scholese nebo Michaela Carricka. Předpokládám, že útočnou dvojici Tevez - Ronaldo bude doplňovat ofenzivní záložník Giggs,“ říká Harry Redknapp.

Na výhru domácích vypsala sázková kancelář bwin poměrně vysoký kurs 5.50. Na vítězství favorizovaného Manchesteru určili bookmakeři kurs 1.60. Na remízu je obligátní kurs 3.40.

Reklama