Hlavní obsah

Sparta dnes začne boj o Ligu mistrů

I když byla pražská Sparta v losu 3. předkola Ligy mistrů celkem s nejlepším koeficientem mezi nenasazenými, tak změří síly s jedním z nejsilnějších týmů světa. Londýnský Arsenal se před dvěma lety dokázal dokonce probojovat do finále milionářské soutěže a letos v ní rozhodně nechce chybět.

Článek

Pražská Sparta v přestupovém období nezahálela. Z Českých Budějovic přestoupil objev jedenadvacítky Jiří Kladrubský. Dále přišli záložníci David Limberský (Plzeň), Ondřej Kúdela (Slovácko), Igor Žofčák (Ružomberok), Martin Abraham (Ml. Boleslav), Kamil Vacek (Olomouc), brankář Matúš Kožáčik (Slavia) a útočník Avdija Vršajevič. Z hostování se vracejí útočník Jan Holenda a záložník Milan Petržela.

Kádr letenských naopak opustila dlouholetá opora - brankář Blažek (Norimberk), stoper Štěpán Kučera (FC Bruggy), útočník Milan Pacanda (Brno) a s týmem se rozloučili také Václav Drobný a Jan Šimák. Jako poslední Letnou opustil kapitán stříbrné dvacítky Jan Šimůnek, jenž zamířil do Wolfsburgu.

V tomto novém složení mají Pražané za sebou dvě úvodní kola Gambrinus ligy; v prvním sice porazili Liberec, ale generálka na Arsenal jim nevyšla podle představa - s Plzní hráli 0:0. „Jenže tam proti nám hrál tým, který se soustředil na defenzivu, což se ještě zvýraznilo po vyloučení. Nelze to srovnávat s Arsenalem, který přijede usilovat o výhru,“ říká trenér Michal Bílek.

Není tomu tak dlouho, co se Arsenal na Letné představil. Před dvěma lety narazil na Spartu v základní skupině a tehdy rozhodl o jeho vítězství 2:0 Thierry Henry, který v létě přestoupil do Barcelony. „Sparta je zcela odlišný tým, než který jsme před dvěma lety porazili. Mají zkušené hráče, kteří už toho v Evropě dost odehráli,“ řekl na adresu Pražanů Arsene Wenger.

Lodivod Londýňanů má však v kádru jiné hráče, kteří mají potenciál úspěchu. Jména Rosický, Van Persie nebo Fabregas jsou světoznámá a i proto dnes domácí nevstoupí do zápasu rozhodně jako favorit. Kompletní dnes Arsenal pravděpodobně nebude, s velkou pravděpodobností se na hřišti neobjeví náhrada za Henryho - Brazilec Eduardo da Silva, a také Adebayor.

Podle bookmakerů společnosti bwin není dnes Sparta rozhodně favoritem, ba naopak, a tak si na ni vsadíte s kursem 4.50. Remízu si u stejné sázkové kanceláře vsadíte za kurs 3.40 a na vítězství Arsenalu zde najdete kurs 1.70.

Reklama