Hlavní obsah

Prolomí Moya nelichotivou bilanci s Hewittem?

Tenisový turnaj ATP Masters v Cincinnati má dnes na programu čtvrtfinálové zápasy a jako první se na hlavním kurtu představí Australan Lleyton Hewitt a Španěl Carlos Moya.

Článek

Oba hráči se pohybují mezi světovou elitou již delší dobu, přesto 12 vzájemných zápasů je velké číslo - většina z nich je však staršího data. V roce 2002 porazil Španělský tenista Hewitta hned čtyřikrát, z toho jednou na Turnaji mistrů. Poté si připsal pět vítězství v řadě Australan, který svého dnešního soupeře zdolal naposledy v roce 2004 v Houstonu.

Carlos Moya, vítěz ze Cincinnati 2002, vstoupil do sezony semifinálovou účastí v indickém Chennai. Na tvrdém povrchu v Sydney prohrál až ve finále s Jamesem Blakem, který ho vyřadil i v prvním kole Australian Open. Další finálovou účast si připsal rodák z Malorky v Acapulcu. V květnu na turnaji ATP Masters v Hamburku si aktuálně 19. hráč světa poradil cestou do semifinále postupně s Mardy Fishem, Tomášem Berdychem, Jamesem Blakem a Novakem Djokovičem. Na Roland Garros prohrál 30letý Moya ve čtvrtfinále s krajanem Nadalem a ve Wimbledonu nestačil hned v prvním kole na domácího Tima Henmana. Na začátku července došel do semifinále v Bastadu a na svém zatím posledním turnaji slavil triumf, když ve finále v Umagu zdolal Rumuna Pavla.

V prvním kole probíhajícího turnaje hrál Moya s Argentincem Nalbandianem vyrovnanou partii, ale nakonec zvítězil ve dvou setech, když oba skončili až v tie-breaku. Ve druhém kole senzačně bývalá světová jednička vyřadila Srba Novaka Djokoviče.

„Hodně jsem si věřil. Věděl jsem, že mám dobrou šanci ho porazit, protože po vítězném finále v Montrealu proti Federerovi musel být unavený. Navíc jsem byl ve větším rytmu, protože jsem už odehrál jeden zápas,“ dodal po vítězném zápase Moya, který by se dle svých slov rád vrátil do TOP 10. V osmifinále následně vyřadil až ve třech setech Argentince Del Potra.

Hewitt vstoupil do sezony vypadnutím ve druhém kole v Adelaide a na svém domácím Australian Open skončil ve třetím kole s Fernandem Gonzalezem. Na konci února ale zvítězil na turnaji v Las Vegas, kde vyřadil Španěla Lopeze, Marata Safina nebo ve finále Rakušana Melzera. Dobrou formu potvrdil rodák z Adelaide semifinálovou účastí v Hamburku a Poertschachu, kde vypadl s Rafaelem Nadalem, respektive Gaelem Monfilsem.

Na Roland Garros byl v osmifinále nad jeho síly opět Španěl Nadal a ve Wimbledonu vypadl znovu mezi nejlepšími šestnácti se Srbem Djokovičem. Minulý týden v Montrealu došel 26letý tenista do čtvrtfinále, kde prohrál s Rogerem Federerem. Zde v Cincinnati vyřadil Australan postupně Švýcara Wawrinku, osmého nasazeného Francouze Gasqueta a v posledním zápase Rakušana Melzera.

Na výhru Lleytona Hewitta, aktuálně 20. hráče světa, vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.40. Na výhru v žebříčku ATP o jedno místo lépe postaveného Moyu určili bookmakeři kurs 2.52.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články