Hlavní obsah

Blake se utká s Querreyem

V dalším čtvrtfinálovém zápase na turnaji v Cincinnati s celkovou dotací 2 250 000 amerických dolarů se v americkém souboji střetnou James Blake a Sam Querrey.

Článek

V prvním vzájemném zápase v roce 2006 v Indian Wells zvítězil Blake a i letos na trávě v Halle mělo utkání stejného vítěze. V Indianapolisu však po třísetové bitvě, ve které každý set končil tie-breakem, zvítězil Sam Querrey.

Aktuálně osmý hráč světa - James Blake - vstoupil do sezony vítězstvím na turnaji v Sydney, kde porazil Carlose Moyu. V osmifinále na Australian Open vypadl rodák z New Yorku s Fernandem Gonzalezem a o týden později nestačil až ve finále v Delray Beach na Belgičana Xaviera Malisse.

Na následujících třech turnajích nepřešel nikdy přes druhé kolo. Na začátku dubna prohrál v semifinále na turnaji v Houstonu s Marianem Zabaletou. Ve Wimbledonu prohrál již ve třetím kole s Juanem Carlosem Ferrerem, ale v Los Angeles prohrál až ve finále s Radkem Štěpánkem. V již zmíněném čtvrtfinále v Indianapolisu nestačil na Sama Querreyho a v Montrealu musel kvůli problémům s břichem vzdát zápas druhého kola s Lleytonem Hewittem.

„Po zranění nevíte, co očekávat. Když jsem však v prvním kole dostal zápas pod kontrolu, mohl jsem se lépe pohybovat a hrát více uvolněněji,“ říká Blake, který na úvod porazil Alejandra Fallu, ve druhém kole Němce Kiefera a v osmifinále Španěla Ferrera.

Mladý americký tenista Sam Querrey vypadl na Australian Open ve třetím kole s Tommy Robredem. V Delray Beach sice vyřadil Němce Haase, ale v dalším kole nestačil na ne moc známého Yen-Hsun Lu. V San Jose skončil rodák ze San Francisca ve druhém kole na raketě Andyho Roddicka a v Memphisu prohrál ve čtvrtfinále s Tommy Haasem. Mezi nejlepších osm se dostal i v Las Vegas.

Na dalších deseti turnajích nikdy nepřešel přes druhé kolo. V poslední době však podává teprve 19letý tenista slušné výsledky. Na konci července porazil v Indianapolis Iva Karloviče nebo Andyho Roddicka a až v semifinále vypadl s Rusem Tursunovem. Před týdnem skončil skvěle podávající Querrey ve finále challengeru ve Vancouveru.

Cestou do dnešního čtvrtfinále musel na divokou kartu hrající Querrey vyřadit Francouze Gicquela, Rusa Južného a přemožitele Rafaela Nadala - Juana Monaca.

Do utkání bude nastupovat jako favorit James Blake, na jehož výhru vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.28. Na vítězství Sama Querreyho je kurs 3.03.

Reklama