Hlavní obsah

Druhé kolo bundesligy začne v Karlsruhe

Nováček nejvyšší německé soutěže z Karlsruhe na úvod překvapil vítězstvím v Norimberku. Dnes uvidí domácí fanoušci tohoto klubu premiérový zápas mezi elitou, v němž svěřenci Edmunda Beckera změří síly s Hannoverem.

Článek

Karlsruhe skončilo v loňském ročníku 2. bundesligy na první příčce a s velkým přehledem si zajistilo postup do nejvyšší soutěže, kam se vrátili po dlouhých devíti letech. Tradiční německý klub má ve své sbírce jednu trofej pro mistra ligy, ta se však datuje až do roku 1909, kdy klub ještě vystupoval pod názvem Phoenix Karlsruhe.

Na úvod má Karlsruhe velmi těžký los, po vítězném zápase v Norimberku, hraje dnes s Hannoverem, příští týden v Leverkusenu, následně má doma Stuttgart a v 6. kole Bayern. Dnes by tak jistě potřeboval uspět. Trenér Becker na hřiště dnes pošle z velké části stejnou základní jedenáctku jako před týdnem, chybět bude pouze Massimiliano Porcello. „Chceme pokračovat v načaté cestě, důležité je, že máme čisté hlavy,“ řekl kouč Karlsruhe, jenž v týdnu prodloužil svůj kontrakt u klubu do roku 2009.

Hannover měl loni co dělat, aby se zachránil, i když nakonec od sestupového pásma zůstal narozdíl deseti bodů. Do letošní sezony vstoupil nevydařeným domácím soubojem s Hamburkem, který rozhodl jedinou brankou hráč hostí Collin Benjamin. „Chci poukázat na to, že to bylo první a ne 30. kolo. Nerozumím těm, které zachvátila panika. Proti Karlsruhe nebudeme jistě vystrašení. Karlsruhe bude jistě velmi silný a bojovný soupeř, ale cestujeme pro tři body,“ řekl trenér hostí Dieter Hecking.

Ten dnes nemůže počítat s nemocným Janem Rosenthalem a zraněnými Thomasem Brdaričem a Viniciusem. Fit by naopak už měl být Michael Tarnat, který by tak do utkání měl zasáhnout.

Díky výhodě domácího prostředí je pasováno do role mírného favorita Karlsruhe, na které si můžete vsadit s kursem 2.30. Remíza je oceněna hodnotou 3.25 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 2.80.

Reklama