Hlavní obsah

Reading hostí rozjetý Everton

Reading získal v novém ročníku Premier league prozatím pouze jediný bod, a tak by jistě rád v dnešním 3. kole svou bodovou sbírku rozšířil, i když svého soupeře ještě nikdy neporazil. Everton by případnou třetí výhrou v řadě vyrovnal klubový rekord v počtu vyhraných zápasů v úvodu sezony.

Foto: BBC

Radost fotbalistů Readingu ze vstřelené branky.v jednom za zápasů loňské sezony

Článek

Domácí si v prvním utnání připsali cennou remízu, když dokázali uhrát bezbrankový stav na Old Trafford s Manchesterem. Hned ve druhém zápase čekal na Royals doma další těžký soupeř - Chelsea. Ve 30. minutě se Reading dostal po brance Andre Bikeyho do vedení. V 47. minutě však srovnal Lampard a o další tři minuty později dokonal obrat Didier Drogba. „Porážka je důsledkem našich neproměněných šancí. Měli jsme jít do výraznějšího vedení, soupeř pak vystřídal a zápas se začal vyvíjet úplně jinak,“ dodal trenér Steve Coppell.

Útočník Leroy Lita dnes pravděpodobně nenastoupí kvůli nataženému svalu. Obránce Michaela Duberryho nepustí do hry problémy s třísly a nezahraje si ani další obránce - Ibrahima Sonko, který laboruje s poraněným kolenem. Záložník Glen Little má problémy s achilovkou. Do hry by se měl naopak vrátit americký záložník Bobby Convey, který v týdnu začal znovu trénovat po zranění kolene, jenž ho na hřiště nepustilo od března. V první start za nový klub doufá záložník z Pobřeží Slonoviny Emerse Fae. Kvůli červené kartě si nezahrají forvard Dave Kitson a záložník Kalifa Cisse. Útočné duo by tak dnes, stejně jako v posledním zápase, měli vytvořit Irští mladíci Kevin Doyle a Shane Long.

Everton si v prvním zápase poradil s Wiganem. Skóre otevřel v 26. minutě hlavičkující Leon Osman a druhou branku přidal v 75. minutě Victor Anichebe. Za Wigan už pouze korigoval deset minut před koncem Antoine Sibierski. Aktuálně vedoucí celek Premier league nezaváhal ani v druhém utkání proti Tottenhamu. Díky přesné hlavičce obránce Joleona Lescotta ze třetí minuty se Everton ujal vedení. Za Spurs sice vyrovnával ve 26. minutě Anthony Gardner, ale ještě do poločasu stihli Toffees vstřelit dvě branky, o které se postarali Leon Osman a Alan Stubbs. Everton tak zvítězil 3:1. „Dnes jsme hráli opravdu dobře, snaha a herní nasazení byly opravdu výborné. Přesto si v sezoně neklademe velké cíle,“ dodal po zápase kouč David Moyes.

Trenéra hostí sice netrápí žádná nová zranění, ale mimo hru je stále Australský ofenzivní hráč Tim Cahill, který má problémy s chodidlem. Kvůli vyhozenému rameni opět nenastoupí ani útočník James Vaughan a do hry rovněž nezasáhne obránce Leighton Baines. Vítězná sestava se nemění, a tak se dá znovu očekávat tříčlenná záloha ve složení Arteta - Carsley - Osman, podporovaná pětičlennou obranou. V útoku nahání největší strach kanonýr Andrew Johnson.

Bookmakeři mírně favorizují domácí Reading s kursem na výhru 2.30. Na vítězství zatím stoprocentního Evertonu vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.80. Pokud věříte v remízu, je tu pro vás kurs 3.20.

Reklama