Hlavní obsah

Blackburn se střetne s Arsenalem

Blackburn i Arsenal vykročili do soutěže vítězně a dnes by si jistě chtěli připsat další tři body. Domácím se navíc v únoru podařilo vyřadit svého soupeře z FA Cupu. V lize naopak dvakrát zvítězil Arsenal - doma rozstřílel Rovers dokonce v poměru 6:2.

Článek

V prvním utkání Blackburn možná překvapivě porazil Middlesbrough, které se sice na domácí půdě dostalo po půlhodině hry zásluhou Stewarta Downinga do vedení, ale v 63. minutě srovnala za Rovers posila z Bayernu - Roque Santa Cruz. Deset minut před koncem se navíc prosadil mladý talent Blackburnu Matt Derbyshire, který upravil na konečných 2:1. Ve čtvrtek si tým Marka Hughese poradil ve druhém předkole poháru UEFA s finským klubem MyPa Myllykosky, který porazil díky jedné brance Santa Cruze.

„Kvůli nepříliš dobrým statistikám lidé Cruze často kritizovali, ale myslím, že už ukázal jaký má čich na góly,“ řekl o svém novém hráči kouč Hughes. Do dnešního zápasu pravděpodobně nezasáhne loňský nejlepší střelec Rovers - Benni McCarthy, který kvůli otřesu mozku z prvního ligového zápasu nehrál ani ve Finsku. V útoku tak lze očekávat start Roque Santa Cruze, kterého může na hrotu doplňovat Jason Roberts nebo mladý David Bentley, který však proti Middlesbrough hrál na pozici záložníka.

Arsenal v prvním zápase již od první minuty prohrával doma s Fulhamem, když se trefil David Healy. V 84. minutě však vyrovnal z penalty Robin van Persie a těsně před koncem strhl vítězství na stranu Gunners Alexander Hleb. Stejně jako Blackburn, tak i Arsenal měl uprostřed týdne pohárové povinnosti. Ve středu se představil ve 3. předkole LM proti Spartě Praha, která mu především v prvním poločase byla více než vyrovnaným soupeřem. V 72. se ale po chybě sparťanské obrany trefil Fabregas a v 90. minutě zpečetil výsledek po rychlém protiútoku Alexander Hleb.

Trenér Arsene Wenger dnes nemůže počítat se službami krajního záložníka Emmanuela Eboueho, který má problémy s kotníkem. Odpočívat bude i jeden z klíčových záložníků Gunners - Tomáš Rosický, jenž šetří poraněné koleno. Již déle chybí záložník Abou Diaby (koleno), útočník Emmanuel Adebayor (třísla) a další kvalitní záložník - Gilberto Silva. Kromě vynucených změn se další obměna sestavy nechystá a tudíž se bude v ofenzívě spoléhat na jediného útočníka van Persieho podporovaného Alexandrem Hlebem. Debut si může odbýt letní posila Eduardo da Silva - pokud doléčí bolavý kotník. „Nejsem si jistý, zda nastoupí. Momentálně bych mohl říci, že ne, ale na soupisce určitě bude,“ okomentoval Brazilcův zdravotní stav kouč Wenger.

„Každý nás před sezonou odepisoval a my chceme ukázat, že umíme hrát dobře. Máme za sebou pouze jeden zápas a více se uvidí po dalších 20 utkáních,“ dodává Arsene Wenger, který již dříve ohlásil, že po sezoně na lavičce Arsenalu skončí.

Na výhru domácího Blackburnu vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.20. O něco více věří bookmakeři ve vítězství Arsenalu, na který určili kurs 2.10. Na remízu je poté kurs 3.20.

Reklama