Hlavní obsah

Robredo vyzve Francouze Gicquela

Eurotip.cz

Tenisový turnaj v New Havenu s celkovou dotací 675 000 USD dnes pokračuje zápasy prvního kola. Osmý hráč světa Tommy Robredo se poprvé v kariéře utká s Francouzem Marcem Gicquelem.

Foto: DPA/EPA

Tommy Robredo

Článek

Hned ve svém prvním turnaji v sezoně se dostal 25letý Robredo do finále v Aucklandu, kde na tvrdém povrchu nestačil na krajana Davida Ferrera. Na Australian Open i na Roland Garros prohrál ve čtvrtfinále se světovou jedničkou Rogerem Federerem. Na konci dubna se dostal do semifinále v portugalském Estorilu, kde skončil na raketě silného Srba Novaka Djokoviče. Ve Wimbledonu vypadl již ve druhém kole s Waynem Arthursem. Následně skončil dvakrát hned v prvním kole v Bastadu a Stuttgartu.

O moc lépe se mu následně nedařilo na antukovém turnaji v rakouském Kitzbuhelu, kde si poradil například s Rusem Andrejevem, ale ve čtvrtfinále prohrál s Juanem Monacem. Na konci července si aktuálně osmý hráč světa připsal na své konto letošní první titul - ve finále v Sopotech porazil Jose Acasusa. Poslední dva betonové turnaje ATP Masters pro něj skončili vždy v prvním zápase - v Montrealu prohrál s Dominikem Hrbatým a v Cincinnati s Jarko Nieminenem.

Dnes má tak Robredo co napravovat, první překážkou na dalším americkém turnaji mu dnes bude Marc Gicquel. Francouz v úvodu sezony vypadl ve druhém kole Australian Open s Andy Roddickem. Na konci ledna po vyřazení Španěla Verdasca a krajana Santora skončil ve čtvrtfinále v Záhřebu na raketě Michaila Južného. Na dalších sedmi turnajích nedošel nikdy dále, než do druhého kola.

Zatím nejlepší letošní výsledek si 30letý Francouz připsal na konci dubna v Casablance, kde prohrál až v semifinále s krajanem Mathieu. Následně v německém Halle vyřadil aktuálně 45. hráč světa Davida Nalbandiana a ve druhém kole i Benjamina Beckera. Právě německý tenista ho při podání nepříjemně trefil do choulostivých míst a kvůli následným nevolnostem musel rodák z Tunisu vzdát utkání proti Jarku Nieminenovi. O měsíc později nestačil Gicquel ve čtvrtfinále v Gstaadu na Radka Štěpánka. Na turnajích v Amersfoortu a Cincinnati prohrál v prvním kole s Belgičanem Darcisem, respektive Samem Querreyem.

Podle sázkové kanceláře bwin je favoritem zápasu Tommy Robredo, na jehož výhru vypsala kurs 1.280. Na vítězství Marca Gicquela určili bookmakeři kurs 3.03.

Reklama