Hlavní obsah

Ančiče čeká třetí turnaj po vleklé nemoci

V prvním kole turnaje v New Havenu vyzve nadějný Chorvat Mario Ančič švýcarského tenistu Stanislase Wawrinku. Oba hráči se potkali již v roce 2005 v Auclandu, kde zvítězil 23letý Chorvat a ani loni ve Wimbledonu se Wawrinkovi nepodařilo na svého dnešního soupeře najít recept.

Foto: merseysidesport.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Stanislas Wawrinka, aktuálně 57. hráč světa, si na Australian Open poranil koleno a kvůli tomu si nezahrál více jak tři měsíce. Do hry se vrátil na začátku května na turnaji ATP Masters v Římě, kde však vypadl hned v prvním kole se Španělem Montanesem. Poté sedmkrát nedošel dál než do druhého kola, což se mu podařilo pouze jedenkrát - na Roland Garros.

Reputaci po nepříliš povedeném období si rodák z Lausanne nadmíru spravil na začátku července ve Stuttgartu, kde vyřadil například Guillerma Caňase nebo Argentince Chelu, a až ve finále ho zastavil Rafael Nadal. O týden později prohrál v první kole v Umagu s Carlosem Moyou a v Montrealu skončil ve druhém kole na raketě Michaila Južného. Minulý týden v Cincinnati prohrál sice již v prvním kole s Lleytonem Hewittem, ale řádně ho potrápil, když zvítězil ve druhém setu a třetí prohrál až v tie-breaku.

Jeho dnešní soupeř na svém prvním letošním turnaji v Auclandu vypadl ve druhém kole s Mardy Fishem, následně prohrál v osmifinále Australian Open s Andy Roddickem. Na začátku února musel 23letý tenista vzdát kvůli nemoci zápas prvního kola v Marseille s Italem Seppim. Později bylo toto onemocnění specifikováno jako mononukleóza, která ho vyřadila ze hry na téměř 6 měsíců.

Než Ančič nastoupil na vynucenou pauzu, nacházel se na výborném devátém místě žebříčku ATP. Aktuálně 37. hráč světa se do kolotoče turnajů vrátil v Montrealu, kde ve druhém kole nestačil na Francouze Mathieu. Minulý týden v Cincinnati si rodák ze Splitu poradil se světovou desítkou Tommy Haasem, ale ve druhém kole prohrál ve třech setech s Rakušanem Melzerem.

„Když se zraníte a jdete na operaci, tak většinou nejsou žádné komplikace a víte, kdy se asi vrátíte zpět. S mononukleózou nevíte, jestli budete mimo hru čtyři nebo osm měsíců. Nakonec testy dopadly dobře, za což jsem velmi rád. Doufejme, že se zde v New Havenu konečně zvednu,“ říká Chorvatský tenista, který musel vyřadit tři soupeře v kvalifikaci, aby mohl k dnešnímu zápasu nastoupit.

Mírným favoritem je Mario Ančič, na jehož výhru vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.64. Na vítězství Stanislase Wawrinky si můžete vsadit v kursu 1.99.

Reklama