Hlavní obsah

Calleri se střetne s Gineprim

Eurotip.cz

Ve druhém kole turnaje v americkém New Havenu na sebe narazí Argentinec Augustin Calleri a domácí Robby Ginepri. Ve vzájemném duelu se tito hráči doposud utkali dvakrát a shodou okolností vždy v Aucklandu. V roce 2003 i o dva roky později zvítězil americký tenista.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Augustin Calleri odstartoval sezonu právě v Aucklandu, kde sice ve čtvrtfinále vyřadil krajana Monaca, ale mezi nejlepšími čtyřmi nestačil na Tommyho Robreda. Na Australian Open vypadl 30letý Argentinec překvapivě již v prvním kole, když nestačil na Zacka Fleishmana. V Costa Do Sauipe skončil ve čtvrtfinále na raketě Guillerma Caňase a na konci února si připsal semifinálovou účast v Acapulcu, kde prohrál s Argentincem Chelou. Cestou mezi nejlepší čtyři v Barceloně porazil třeba Tommyho Robreda, ale na konci dubna mu Španěl ve čtvrtfinále v Estorilu porážku oplatil.

Další slušný výsledek si aktuálně 48. hráč světa připsal až na konci července v Kitzbuhelu, kde v semifinále skončil na raketě Potita Staraceho z Itálie. Na turnajích v Sopotech a Montrealu skončil v prvním kole. Nejinak tomu bylo v Montrealu, kde však Němci Kohlschreiberovi podlehl až ve třech setech, když oba prohrané skončili tie-breakem.

Americký tenista, který má na svém kontě zatím dva tituly z Newportu (2003) a Indianapolisu (2005), si po nepříliš vydařené loňské sezoně letos zatím nepočíná o moc lépe. Na prvním turnaji sezony v Sydney prohrál ve druhém kole s Rusem Korolevem. V úvodním zápasee Australian Open vyřadil 24letý hráč Španěla Nicolase Almagra, dále Němce Zvereva a ve třetím kole prohrál s krajanem Blakem. V Memphisu nestačil hned v prvním kole opět na Jevgenije Koroleva a v Indian Wells prohrál se Srbským talentem Novakem Djokovičem.

Na dalších pěti turnajích skončil aktuálně 66. hráč světa vždy v prvním kole. Na začátku června v londýnském Queen´s Clubu vyřadil neznámého Brita Bloomfielda a Francouze Serru, ale v osmifinále narazil na světovou sedmičku - Fernanda Gonzaleze, kterému podlehl ve dvou setech. Po třech nevydařených turnajích prohrál Američan i v první kole v Montrealu, kde nestačil na Brita Murrayho. V Cincinnati sice vyřadil Švéda Bjorkmana, ale na Rusa Davyděnka už recept nenašel.

Výhodou Ginepriho může být úspěch v prvním zápase proti Nicolasi Massuovi, kdežto Calleri postoupil do druhého kola volným losem. Na výhru Argentinec vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.05. O něco více věří bookmakeři domácímu Gineprimu, na jehož výhru je kurs 1.60.

Reklama