Hlavní obsah

Mathieu se utká s Hornou

Ve druhém kole turnaje v New Havenu s celkovou dotací 675 000 amerických dolarů dnes diváci uvidí souboj pátého nasazeného Francouze Mathieu s Luisem Hornou. V prvním vzájemném zápase v roce 2003 zvítězil v Monte Carlu Peruánec. Na loňském Australian Open se však z výhry radoval Paul-Henri Mathieu.

Článek

25letý francouzský tenista nezačal sezonu příliš úspěšně, když skončil hned v prvním kole na Australian Open. Na začátku března došel do třetího kola v Indian Wells, kde nestačil na Davida Nalbandiana. Na posledním betonovém turnaji v úvodu sezóny skončil 22. hráč světa v osmifinále v Miami na raketě Andy Murrayho. V posledním dubnovém týdnu ovládl antuku v Casablance, kde ve finálovém duelu porazil Španěla Alberta Montanese. Následně došel do semifinále v Estorilu, které však musel skrečovat s krajanem Gasquetem.

Velmi dobře si vedl i na Roland Garros, ale ve třetím kole prohrál smolně s Rusem Andrejevem. Ve Wimbledonu cestou do osmifinále vyřadil třeba Radka Štěpánka, Davida Ferrera či Ivana Ljubičiče a nestačil až na Andyho Roddicka. Na začátku července si rodák ze Štrasburku připsal výhru na turnaji v Gstaadu, kde ve finále porazil Itala Seppiho. V Montrealu po vyřazení Caňase a Ančiče skončil na raketě Rafaela Nadala. Minulý týden v Cincinnati prohrál hned v prvním kole s krajanem Clementem.

Luis Horna stejně jako jeho dnešní soupeř nevstoupil do sezony úplně nejlépe. V Aucklandu prohrál v prvním kole s Němcem Kohlschreiberem a na Australian Open se po pětisetové bitvě s Maxem Mirným loučil taktéž v úvodu turnaje. Na konci ledna se však radoval ze zisku letos zatím jediného titulu ve Vina del Mar, kde ve finále porazil domácího Nicolase Massua.

Na dalším Jihoamerickém turnaji v Buenos Aires vyřadil Davida Nalbandiana a Guillerma Caňase, ale ve čtvrtfinále nestačil na Juana Monaca. Na turnajích ATP Masters v Indian Wells a Miami vypadl shodně ve druhém kole. Na konci května vyřadil 26letý tenista v Poertschachu třeba Ivana Ljubičiče a prohrál až v semifinále s Argentincem Monacem. Ve Švédském Bastadu vypadl ve čtvrtfinále s Nicolasem Almagrem a na posledním turnaji ATP v Sopotech skončil hned v prvním kole.

Rodák z Limy postoupil do hlavního turnaje jako „šťastný poražený“ z kvalifikace a v prvním kole zdolal ve třech setech na žebříčku o 21 míst lépe postaveného Rakušana Stefana Koubka. Vzhledem k svému postavení na žebříčku postoupil Mathieu do druhého kola jako volný postupující.

Podle sázkové kanceláře bwin je jasným favoritem Francouz Mathieu, na jehož výhru je kurs 1.25. Na vítězství Luise Horny určili bookmakeři kurs 3.20.

Reklama