Hlavní obsah

Zajistí si Vítkovice vstupenku do semifinále?

První „mečbol“ k postupu do semifinále Českého hokejového poháru včera Vítkovice ve Zlíně promarnily, když domácím podlehly 3:6. Dnes je čeká odveta a zároveň poslední zápas ve skupině - pouze vítězství jim dá jistotu postupu.

Foto: SPORT.CZ

DEFAULT TITLE

Článek

Mezi nejlepší čtveřici totiž mohou stále postoupit všechny celky skupiny D. Nejvýhodnější pozici mají právě Vítkovice, které mají vše ve svých rukou. Složitou situaci má naopak Zlín, který by se dnešním případným vítězstvím sice posunul před Ostravany, ale musel by čekat na klopýtnutí Třince. Ten má k dobru stále dva zápasy se Vsetínem, ale jednoduché pro něj jistě nebudou i proto, že Valaši mají rovněž stále šanci na závěrečné play-off.

Tyto spekulace však nemusí být vůbec naplněny, jestliže dnes Vítkovice uhrají tři body. Blízko postupu byly už včera po první třetině ve Zlíně, když díky brance Poláška z 11. minuty vedly. Zlín však pět minut po přestávce srovnal a v rozmezí 31. - 33. minuty přidal další tři branky, což rozhodlo o celém utkání. Takovéhoto výpadku se dnes musí svěřenci Miroslava Fryčera musí jistě vyvarovat, i kvůli tomu dnes kouč pošle na led nejsilnější možnou sestavu, což ve Zlíně zdaleka neudělal. V sestavě se tak narozdíl od včerejšího zápasu objeví například krátkodobá posila pro úvod sezony Róbert Petrovický.

V jaké situaci před posledním utkáním základní části se nachází Zlín bylo popsáno v úvodu. Do dnešního souboje jistě vstoupí s chutí, jelikož včerejší zápas Ševcům vyšel. „Bylo poznat, že oba týmy hodně bruslily a snažily se hrát dopředu. Z vysokého počtu střel pramenily i góly. Měli jsme i trochu štěstí, že nám spadly do brány dorážky z brankoviště. Se střelbou můžeme být spokojeni,“ konstatoval po utkání kouč Ernest Bokroš, který i dnes bude postrádat klíčové duo Petra Lešku a Martina Hamrlíka.

Myslíte si, že Vítkovice dnes odčiní zaváhání ze včerejška a zajistí si postup do semifinále, pak využijte tohoto kursu 1.70 nabízeným společností bwin. Věříte-li naopak Zlínu, který má rovněž stále šanci na postup, poté je kurs 3.30 pro vás.

Reklama