Hlavní obsah

Karlovy Vary se chtějí dostat do výhody

Příprava českých hokejových klubů na extraligu je letos obohacena pohárovými zápasy. Čtrnáct klubů, které hrály nejvyšší soutěž v minulé sezóně, doplnili dva finalisté první ligy. Jediným klubem, který již odehrál všechny zápasy jsou Pardubice. Dnes je na programu celkem šest utkání. Jako poslední vyjedou na led v Karlových Varech hráči Chomutova.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Lukáš Mensátor likviduje pokus Vlasáka.

Článek

Energie Karlovy Vary vstoupila letos do přípravy poprvé ve své extraligové historii bez těžkého břemene, protože už ví, jaké to je hrát v play off. V pohárové skupině C přesto nezačala dobře, protože před dvěma týdny venku prohrála. Čtyři góly obdržel Sáblík, který se ovšem před vlastním publikem blýskl o týden pozdějí udržením čistého konta. Ve zbylých dvou zápasech dovedl mužstvo k výhře brankář Mensator, který se dočkal i první pozvánky do reprezentačního mužstva. Karlovy Vary tedy podobně jako během sezóny i v poháru staví na spolehlivé obraně. Zatím se jim ovšem daří dobře i v útoku, který vhodně posílily hned trojicí hráčů. Výsledkem je dosud devítibodový zisk ze čtyř utkání.

Chomutov se zapsal do povědomí fanoušků v celé republice výrazně v roce 2005, kdy hvězdnému kádru Českých Budějovic znechutil hokej natolik, že je málem vyřadil již v semifinále první ligy. V uplynulé sezóně došel ještě výše, když nebyl ve finále druhé nejvyšší soutěže daleko od postupu do extraligy. Úspěšný kádr zůstal pohromadě a byl ještě posílen dvěma hráči do obrany a stejným počtem v útoku. Chomutov vstoupil do poháru dvěma domácími zápasy. První zvládl před dvěma týdny nečekaně skvěle, když se v něm blýskl třemi góly útočník Boušek. Do dnešního zápasu však klub vstupuje již bez naděje na postup do semifinále poháru, protože více bodů již ke třem z prvního utkání nepřidal.

Karlovy Vary si posílily sebevědomí úspěšnou účastí na turnaji v Drážďanech. Dnes se pokusí upevnit si první příčku a vylepšit tím svou pozici před zítřejším posledním utkáním, které bude přímým soubojem o postup. Bookmakeři bwin příliš nepochybují o tom, že Karlovy Vary pojedou zítra na sever Čech s tříbodovým náskokem, protože na jejich dnešní výhru vypsali kurs 1,35 . Chomutov může jen překvapit, ale venku zatím obdržel ve dvou zápasech 13 branek a s dnešním sokem prohrál i před vlastním publikem. Na výhru hostů si lze vsadit v kursu 5,75 .

Reklama