Hlavní obsah

Plzni chybí jediný bod

Včerejší velký počet zápasů v hokejovém poháru přinesl jedno velké překvapení, které rozhodlo o tom, že prvním postupujícím do semifinále se staly Pardubice, ačkoli se v těchto dnech pohybují za hranicemi ve Švýcarsku. Dnešním dnem se uzavřou boje v dalších dvou skupinách. Alespoň o jeden bod bude usilovat Plzeň na ledě Znojma.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Plzeňský brankář Roman Málek chytá střelu Ondřeje Veselého z Českých Budějovic.

Článek

Znojmo ví, s jakou činností se v minulé sezóně především potýkalo. Proto také provedlo větší změny v útoku, kde se vyměnili čtyři hráči. Novici v kádru se však zatím v poháru neprosadili a více než polovinu branek mužstva v této soutěži zajistili již starousedlíci Kucharczyk a Růžička. Týmu se ovšem střelecky dařilo výrazně pouze ve dvou zápasech proti Slavii. Ve zbývajících třech utkáních zatím Znojmo nezískalo žádný bod také proto, že v nich vstřelilo dohromady pouhé dva góly. Je tedy evidentní, že problémy z loňska nezmizely. Trenér marně doufá, že se sehrají jednotlivé útočné řady kvůli zraněním. Celý týden mu bude chybět Haman, nejasný je start Svobody a po problémech s kolenem velkou část letní přípravy vynechal Dopita, který dosud odehrál v poháru jenom dva zápasy.

Plzeň se připravuje na sezónu v níž by chtěla konečně potěšit fanoušky postupem do play off. Změny v kádru se dotkly především obrany, ale diváci se mohou těšit na nové tváře ve všech řadách včetně postu druhého brankáře. Podobně jako v minulých letech došlo i na jedno velmi zvučné jméno, když do útoku dorazil mistr světa Vlasák. Plzeň vstoupila do pohárových zápasů velmi dobře třemi výhrami. Poražena odešla až minulý čtvrtek z ledu soupeře, s nímž dnes na dálku svede boj o první místo ve skupině. Nevýhodou pro ni určitě může být fakt, že musí za svým dnešním sokem podniknout velmi dlouhou cestu, protože včera ještě hrála na vlastním ledě.

Znojmo bylo také včera v akci, když podruhé nevstřelilo žádnou branku Českým Budějovicím. Hrálo ovšem na vlastním ledě a v menší únavě, na níž se nepodepíše cestování, vidí bookmakeři bwin jeho výhodu. Znojmo je u nich i přes včerejší špatný výkon favoritem v kursu 2,15 . Větší motivaci má ovšem Plzeň, která může skupinu B vyhrát a zajistit si tudíž i účast v semifinále. Na svém ledě v prvním utkání jihomoravského soupeře porazila a včera dokázala otočit nepříznivě se vyvíjející utkání. Na výhru Plzně si lze vsadit v kursu 2,45 . Západočeši se však v tabulce před České Budějovice dostanou již při zisku pouhého bodu. Na remízu v normální hrací době si dnes můžete vsadit v kursu 4,4 .

Reklama