Hlavní obsah

Almagro narazí na Benneteaua

O postup do třetího kola se na turnaji v New Havenu s dotací 675.000 amerických dolarů střetnou v premiérovém vzájemném souboji Nicolas Almagro a Francouz Julien Benneteau.

Článek

Španělský tenista, který včera oslavil 22. narozeniny, nevstoupil do začátku sezony zrovna podle svých představ. V Dauhá prohrál hned v prvním kole a na Australian Open podlehl po pětisetové bitvě Američanovi Robby Gineprimu. Poté se však přeorientoval na oblíbenou antuku a v Buenos Aires došel až do semifinále, kde nestačil na Juana Monaca. Na konci února skončil rodák z Murcie ve čtvrtfinále v Acapulcu na raketě Carlose Moyi a na turnaji ATP Masters v Miami mu příliš nepřál los, protože hned ve třetím kole narazil na Rogera Federera, který byl pochopitelně nad jeho síly.

První a prozatím poslední letošní titul si španělský tenista připsal na začátku dubna - ve Valencii porazil ve finále Potita Staraceho z Itálie. O měsíc později v Hamburku vyřadil aktuálně 28. hráč světa například Tommyho Robreda nebo Jose Acasusa, ale ve čtvrtfinále prohrál s Lleytonem Hewittem. Dalším úspěchem bylo pro mladého Španěla červencové finále v Bastaadu, kde nestačil na Davida Ferrera. Následující čtyři turnaje mu příliš nevyšly, ale minulý týden v Cincinnati došel překvapivě až do čtvrtfinále, kde prohrál s Rogerem Federerem.

Julien Benneteau, který je o tři roky starší než jeho dnešní soupeř, zatím nenavazuje na loňskou sezonu, ve které se poprvé umístil v TOP 50. V prvním letošním turnaji v indickém Chennai nestačil ve čtvrtfinále na Stefana Koubka. Mezi nejlepších osm došel i na začátku února v Marseille. Velmi slušný výsledek si 25letý Francouz připsal na Masters v Indian Wells, kde postupně vyřadil krajana Monfilse, Rakušana Melzera i Jamese Blaka, ale v osmifinále už byl nad jeho síly Novak Djokovič.

V polovině června prohrál v Hertogenboschi až v semifinále s Ivanem Ljubičičem. Na posledních turnajích 63. hráč světa příliš neoslnil. V Montrealu nestačil v prvním kole na Fina Nieminena a v Cincinnati po vyřazení Rusa Tursunova prohrál se světovou jedničkou Federerem.

Narozdíl od svého Španělského soupeře, který do druhého kola postoupil bez boje, musel Benneteau v prvním kole zdolat dalšího Španěla - Oscara Hernandeze, kterého porazil hladce ve dvou setech.

Na výhru Nicolase Almagra vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.67. O něco méně věří bookmakeři ve vítězství Juliena Benneteaua, na kterého určili kurs 1.95.

Reklama