Hlavní obsah

Anglie sehraje přípravu s Německem

Nejzajímavější souboj z dnešní nabídky mezistátních přípravných zápasů se odehraje na londýnském stadionu Wembley. Domácí reprezentace zde změří síly s výběrem Německa, který s přehledem vévodí skupině D v kvalifikaci na EURO 2008.

Článek

Anglie naopak až překvapivě tápe. Pod novým koučem Stevem McClarenem, který v létě nahradil Svena Gorana Eriksona na trenérské židli Albionu, se mužstvu prozatím nedaří. První dva kvalifikační duely se ještě daly hodnotit kladně, když McClarenovi svěřenci porazili doma Andorru a venku Makedonii. Ale právě s tou poté v domácí odvetě uhráli pouze bezbrankový výsledek, což je na takové mužstvo jaké má Anglie k dispozici málo. Další neúspěch přišel jen pár dní poté v Chorvatsku, chuť si Angličané nespravili ani následně v Izraeli - bezbranková remíza je málo. Britský zástupce měl tak po pěti kolech pouze osm bodů.

V dalším zápase však vyhrál 3:0 v Andoře a stejným poměrem uspěl v Estonsku. Přesto si reprezentanti Albionu budou muset ve zbylých utkáních kvalifikace šáhnout až na dno. Momentálně jsou totiž až čtvrtí a těžké zápasy je ještě čekají. I proto si možná pro dnešní přípravný zápas vybrali celek světového formátu, kterému se navíc nyní parádně daří. „Nejde sice o žádné body, ale tenhle zápas se nedá brát na lehkou váhu,“ řekl kouč McClaren, jehož mužstvo čekají na podzim souboje s Chorvatskem, Izraelem i Ruskem. Dnes to navíc bude mít o to těžší, jelikož jsou zranění Gerrard, Hargreaves a Rooney. Stoprocentně fit nejsou navíc Owen a Beckham. „Na druhou stranu pořád máme v týmu hráče, kteří už několikrát dokázali, že mají na to hrát za Anglii,“ prohlásil trenér.

Němci vstoupili do kvalifikace o mistrovství Evropy v roce 2008 úspěšně. Nejdříve porazili na domácím hřišti Irsko, následně si zastříleli v San Marinu, kde zvítězili 13:0 a tříbodový zisk si připsali i na Slovensku. V listopadu sice nečekaně ztratili body na Kypru, kde pouze remizovali, ale chuť si spravili v prvním jarním kvalifikačním utkání - na Letné porazili Českou republiku 2:1. Tento výsledek potvrdili následně doma, kde uštědřili debakl 6:0 San Marinu. Tři body si navíc připsali i v dalším utkání - v Hamburku porazili Slovensko 2:0.

Na Mistrovství Evropy v Rakousku tak s největší pravděpodobností už nebudou chybět, ale stoprocentní jistotu prozatím nemají a i proto se nebudou šetřit ani v přípravě. Třetí nejlepší tým loňského světového šampionátu však dnes bude postrádat hned několik opor - mimo hru jsou Ballack, Schweinsteiger, Podolski a Klose. „S nimi budeme postrádat zkušenost a vůdcovství. Nebude lehké je nahradit, ale nebudeme si stěžovat. Pro nás je svátkem hrát ve Wembley,“ konstatoval lodivod Němců Joachim Löw.

Podle bookmakerů společnosti bwin se bude jednat o vyrovnané utkání. Na domácí Angličany vypsali kurs 1.95. Remízu si vsadíte s kursem 3.20 a na vítězství Německa za kurs 3.60. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama