Hlavní obsah

Potvrdí Davyděnko roli favorita?

Tenisový turnaj v americkém New Havenu má dnes na programu zápasy třetího kola. Nejvýše nasazený Nikolaj Davyděnko se utká s Francouzem Gillesem Simonem - vítěz se utká s lepším z dvojice Mathieu - Almagro.

Článek

Ve vzájemném duelu se tito hráči střetli tento rok už dvakrát. Na turnaji ATP Masters v Hamburku zvítězil ve třech setech ruský tenista. Na antuce v Umagu mu Simon oplatil stejnou mincí, když také vyhrál ve třech setech.

Nikolaj Davyděnko se aktuálně nachází na čtvrtém místě žebříčku ATP, ale do finále žádného turnaje se letos ještě nedostal. V úvodu roku došel do semifinále v Dauhá, kde podlehl Andy Murraymu. Na Australian Open vyřadil Fabrice Santora nebo Tomáše Berdycha, ale ve čtvrtfinále nestačil na Tommyho Haase. Na konci února se probojoval rodák z Ukrajiny do semifinále v Rotterdamu, kde prohrál s Ivanem Ljubičičem.

Další slušný výsledek přišel až na začátku května v Římě, kdy cestou mezi nejlepší čtyři vyřadil například Marata Safina či Tommyho Robreda. Na Roland Garros skončila cesta 26letého Rusa v semifinále s Rogerem Federerem. Ve Wimbledonu prohrál v osmifinále s Marcosem Baghdatisem a před 14 dny v Montrealu nestačil ve čtvrtfinále na Radka Štěpánka. Další semifinálovou účast si Davyděnko připsal minulý týden v Cincinnati, kde byl nad jeho síly Američan James Blake.

Po volném postupu z prvního kola vyřadil ruský tenista teprve 18letého Donalda Younga až ve třech setech. „Měl dobré údery, byl si jistý v proměňování vítězných míčů a nedělal příliš chyb. Někdy jsem od základní čáry získal snadno bod a kontroloval jsem výměnu, ale někdy jsem neměl žádnou kontrolu. Byl to těžký zápas,“ řekl po utkání nejvýše nasazený Nikolaj Davyděnko.

Francouzi Simonovi příliš nevyšel vstup do sezony, když na prvních čtyřech turnajích nedošel dál jak do druhého kola. Na začátku února však zahrál skvěle na turnaji v Marseille, kde vyřadil třeba Lleytona Hewitta nebo Jonase Bjorkmana a ve finále ho nezastavil ani Marcos Baghdatis. O měsíc později skončil teprve 22letý tenista ve třetím kole v Indian Wells, kde prohrál s Argentincem Chelou. V Miami jeho cesta turnajem skončila rovněž ve třetím kole, ale tentokrát na raketě Andyho Roddicka.

Na antuce uspěl v Římě, kde byl v osmifinále nad jeho síly Tommy Robredo. Aktuálně 40. hráč světa došel ještě do čtvrtfinále v Bastaadu a Umagu. Na antuce v Sopotech nestačil v semifinále opět na Španěla Robreda. Na probíhajícím turnaji si rodák z Nice poradil ve druhém kole po tříhodinové bitvě s Juanem del Potrem. Ve třetím setu měli oba hráči problémy s podáním, když svůj servis celkem ztratili hned devětkrát.

Na výhru Nikolaje Davyděnka vypsala sázková kancelář bwin poměrně nízký kurs 1.20. Pokud věříte ve výhru Gillese Simona, je tu pro vás kurs 3.60.

Reklama