Hlavní obsah

Ferrer vyzve Andrejeva

V dalším osmifinálovém zápase na turnaji v New Havenu se utká čtvrtý nasazený David Ferrer s Igorem Andrejevem, který včera vyřadil Španělova krajana Montanese. Vzájemná bilance těchto tenistů prozatím vyznívá lépe pro Rusa v poměru 3:1.

Článek

První dvě vítězství ve vzájemných zápasech si rodák z Moskvy připsal v roce 2004 v Chennai a o rok později ve Valencii. Před dvěma lety zde v New Havenu zvítězil ve čtvrtfinále David Ferrer a letos na antuce v Římě opět Igor Andrejev.

Španělský tenista hned na prvním turnaji v sezoně zvítězil - ve finále v Aucklandu zdolal krajana Tommyho Robreda. Na Australian Open nestačil v osmifinále na Mardyho Fishe a na začátku března prohrál ve čtvrtfinále v Indian Wells s Novakem Djokovičem. O týden později nestačil v miamském osmifinále na Andyho Roddicka.

Antukovou sezonu odstartoval čtvrtfinálem v Monte Carlu, v Barceloně následně prohrál až mezi nejlepšími čtyřmi s Rafaelem Nadalem. Stabilní formu potvrdil 25letý tenista čtvrtfinálovou účastí v Hamburku. Na začátku července vyhrál aktuálně 15. hráč světa turnaj v Bastadu, kde ve finále porazil krajana Almagra. V Umagu skončil mezi nejlepší osmičkou na raketě Carlose Moyi a v Montrealu prohrál hned ve druhém kole s Davidem Nalbandianem. Minulý týden v Cincinnati zahrál Ferrer opět svůj dobrý standard, když vyřadil například Radka Štěpánka nebo Andyho Roddicka, ale ve čtvrtfinále nakonec podlehl Nikolaji Davyděnkovi.

Nyní v New havenu porazil ve druhém kole po třech setech přes dva metry měřícího Johna Isnera, kterému se podařilo vyhrát první část v tie-breaku. „Nebyl jsem schopný mu prolomit servis. Ve druhém a třetím setu hrál Ferrer velmi dobře. Můj jinak výborný servis byl proti němu naprosto neúčinný. Skvěle returnuje a nic vám nedá zadarmo,“ dodal Isner po prohraném zápase.

Na druhý straně dvorce dnes bude stát Igor Andrejev, který po vypadnutí v prvním kole Australian Open došel do čtvrtfinále ve Vina del Mar, kde však nestačil na Luise Hornu. Na konci února v Dubaji sice vyřadil Francouze Gicquela, ale ve druhém kole byl nad jeho síly Rafael Nadal.

V celku slušné výkony předváděl 24letý tenista v dubnu na prvním antukovém podniku v Monte Carlu, kde vyřadil Jose Acasusa a Fernanda Gonzaleze, ale ve čtvrtfinále ho zastavil Juan Carlos Ferrero. V osmifinále v Hamburku nestačil moskevský rodák opět na Rafaela Nadala. Skvělého výsledku dosáhl Andrejev na Roland Garros, kde prohrál až ve čtvrtfinále s Novakem Djokovičem. Do svého zatím jediného letošního semifinále došel aktuálně 39. hráč světa v Gstadu. Na svém posledním turnaji v Sopotech vypadl ve čtvrtfinále s Gillesem Simonem.

Stejně tak, jako jeho dnešní soupeř, tak i Igor Andrejev postoupil do dnešního osmifinále až po třísetovém zápase, když vyřadil Španěla Montanese. V posledních dvou setech navíc rozhodovala až zkrácená hra.

Podle sázkové kanceláře bwin je dnes mírným favoritem Španěl Ferrer, na jehož vítězství vypsala kurs 1.47. Na výhru Igora Andrejeva určili bookmakeři kurs 2.32.

Reklama