Hlavní obsah

Třinec míří k prvnímu místu

Hokejový pohár dnes pokračuje třemi zápasy v různých skupinách. Chomutovští diváci se mohou těšit na třetího extraligového soupeře v podobě Kladna. Do Liberce zamíří semifinálový soupeř z minulého ročníku Sparta. Pouze Třinec, který cestuje do Vsetína, bude ovšem ještě usilovat o postup do semifinále.

Článek

Vsetín je nadále nejúspěšnějším týmem samostatné české extraligy. Ani tento fakt ho však neochránil před červnovým rozhodnutím, které vyloučilo jeho další působení v této soutěži. Klub se tedy začal na sezónu připravovat v atmosféře plné nejistoty. Přesto se mu v poháru podařilo vyhrát dvě derby. Začátek tohoto týdne ovšem přinesl další nepříjemnou zprávu. Vyloučení Vsetína z extraligy potvrdila i arbitrážní komise. S tímto vědomím si Vsetín dojel v úterý v čele s rozlobeným trenérem Nelibou pro vysokou prohru na led dnešního soupeře. O dalším působení a osudu klubu by mělo být jasno do konce týdne.

Třinec v minulé sezóně proklouzl do play off, v němž málem způsobil senzaci, když nebyl daleko od postupu do semifinále. Trenéři v přípravě na novou sezónu přivítali zpět obránce Sekeráše. Zadní řadu přišli zpevnit ještě dva další slovenští hráči Malec a Švarný. Třinec vstoupil do poháru domácí výhrou. V dalším týdnu měl velmi náročný program, když odehrál tři utkání ve třech dnech. Dva venkovní duely nezvládl, ale domácí výhra z minulého čtvrtka mu opět vrátila naději. Na tento týden mu totiž zbyla utkání proti nejslabšímu soupeři. Vzhledem k výsledkům jeho konkurentů ze začátku týdne se Třinec výrazně přiblížil k prvnímu místu a postupu do semifinále.

Vsetín dnes přivítá na svém ledě zřejmě na nějakou dobu naposledy v soutěžním zápase extraligového soupeře. Bookmakeři bwin nepředpokládají, že by se s diváky měl loučit výhrou. Na úspěch domácího Vsetína v normální hrací době vypsali kurs 5,3 . Třinec ztrácí na první místo ve skupině D jediný bod, ale k postupu potřebuje získat kvůli horšímu skóre alespoň dva. Bookmakeři bwin nicméně očekávají, že si odveze všechny tři. Na výhru hostujícího Třince si u nich lze vsadit v kursu 1,35 .

Reklama