Hlavní obsah

Kuznětsová by si ráda připsala první letošní titul

V New Haven nehrají tento týden pouze muži, plném proudu je tu i turnaj něžného pohlaví. První nasazená a zároveň čtvrtá hráčka světa - Světlana Kuznětsová - se dnes střetne s nevyzpytatelnou Francescou Schiavoneovou.

Foto: elconresort.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Ruska žijící v Monte Carlu letos na okruhu WTA i přes své postavení v žebříčku nezískala prozatím ani jeden titul. Nejblíže k němu měla v Doha, Indiana Wells a Berlíně, kde se shodně probojovala až do závěrečného finále, ale v něm nikdy na svou soupeřku nevyzrála. 22letá Kuzněcová nechyběla na žádném letošním grandslamu. Na všech hrála dobrý tenis, ale na nejlepší čtyřku nikde nedosáhla; Australian Open pro ni skončilo čtvrtým kole, na pařížské antuce došla o zápas dále stejně jako na Wimbledonu - tam prohrála s pozdější vítězkou V. Williamsovou.

O úspěch se momentálně pokouší v New Haven, kde jakožto první nasazená měla v úvodním kole volný los. Ve druhém kole si poté poradila ve třech setech s Agnieszkou Radwanskou. „V prvním setu jsem se cítila dobře, ale poté jsem doplácela na nedostatek zápasů v poslední době. Každé utkání v New Haven mi tak jen pomůže, jelikož potřebuji být co nejlépe připravená na US Open,“ řekla světová čtyřka.

Tu dnes nečeká rozhodně lehký zápas, Italka Schiavoneová totiž v prvním kole vyřadila Patty Schnyderovou a včera hladce Emilii Loitovou. Narozdíl od Kuzněcové už letos jeden podnik vyhrála - přemožitelku nenašla na nedávném turnaji v Bad Gastein, když ve finále porazila Rakušanku Meusburgerovou po setech 6-1 a 6-4. O její formě vypovídá i vítězství z minulého týdne s Ruskou Dementěvovou nebo už zmíněný úspěch se Švýcarkou Schnyderovou.

Ve vzájemné zápase se Schiavoneová střetla s Kuzněcovou už sedmkrát, když se pětkrát z vítězství radovala Ruska. Naposledy Italku přehrála v úvodu letošního roku v Dauhá ve dvou setech. I proto je dnes bookmakery společnosti bwin pasována do role favorita s kursem 1.22. Na Italku zde najdete kurs 3.42.

Reklama