Hlavní obsah

Blake narazí na Francouze Mathieu

Tenisový turnaj v New Havenu s celkovou dotací 675 000 amerických dolarů dospěl již do semifinále. Jako poslední přijde na řadu zápas mezi třetím nasazeným Jamesem Blakem a Paul-Henri Mathieu. I přesto, že oba nejsou na okruhu ATP žádnými nováčky, nastoupí dnes proti sobě vůbec poprvé.

Článek

27letý Američan vstoupil do sezony vítězstvím na turnaji v Sydney, kde porazil Carlose Moyu. V osmifinále na Australian Open vypadl rodák z New Yorku s Fernandem Gonzalezem a o týden později nestačil až ve finále v Delray Beach na Belgičana Xaviera Malisse. Na dalších třech turnajích nepřešel nikdy přes druhé kolo.

Na začátku dubna prohrál v semifinále turnaje v Houstonu s Marianem Zabaletou. Ve Wimbledonu ukončil své putování již ve třetím kole s Juanem Carlosem Ferrerem, ale výborně zahrál nedávno v Los Angeles, kde nestačil až ve finále na Radka Štěpánka. Ve čtvrtfinále v Indianapolis byl nad jeho síly krajan Querrey a v Montrealu musel kvůli problémům s břichem vzdát zápas druhého kola s Lleytonem Hewittem. Velmi dobré výkony podával aktuálně šestý hráč světa před týdnem v Cincinnati, kde porazil například Španěla Ferrera nebo Nikolaje Davyděnka a nakonec nestačil až ve finále na Rogera Federera.

Zde v New Havenu si americký tenista v celku s přehledem poradil ve druhém kole s Francouzem Clementem. Včera odehrál kvůli časovému skluzu hned dvě utkání, nejdříve přehrál ve třísetové bitvě Argentince Calleriho a následně ve čtvrtfinále si poradil s Fernandem Verdascem.

Jeho dnešním soupeřem bude 25letý Francouz, který nezačal sezonu příliš úspěšně, když skončil hned v prvním kole na Australian Open. Na začátku března došel do třetího kola v Indian Wells, kde nestačil na Davida Nalbandiana. V Miami prohrál aktuálně 22. hráč žebříčku ATP v osmifinále s Britem Andy Murrayem.

Na antuku však vstoupil výborným výkonem v Casablance, kde ve finálovém duelu porazil Španěla Alberta Montanese. Následně došel do semifinále v Estorilu, které však musel skrečovat s krajanem Gasquetem. Na Roland Garros prohrál ve třetím kole s Rusem Andrejevem. Ve Wimbledonu cestou do osmifinále vyřadil třeba Radka Štěpánka, Davida Ferrera či Ivana Ljubičiče a nestačil až na Andyho Roddicka. Na začátku července si rodák ze Štrasburku připsal výhru na turnaji v Gstaadu, kde ve finále porazil Itala Seppiho.

Na americké betony vstoupil v kanadském Montrealu, kde po vyřazení Caňase a Ančiče skončil na raketě Rafaela Nadala. Minulý týden v Cincinnati prohrál hned v prvním kole s krajanem Clementem. Po vyřazení Luise Horny ve druhém kole vydřel Mathieu až ve třech setech vítězství s 28. hráčem světa Almagrem. Poté měl stejně jako jeho dnešní soupeř pár hodin na regeneraci a večer se opět musel vrátit na kurt. Stejně na tom byl i jeho soupeř Gilles Simon, ten měl však v nohách těžký souboj s Davyděnkem a Francouzovi hladce podlehl ve dvou.

Na výhru Jamese Blaka vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.38. Na vítězství Francouze Mathieu určili bookmakeři kurs 2.58.

Reklama