Hlavní obsah

Bochum hostí zatím stoprocentní Hamburk

Třetí kolo bundesligy dnes otevře souboj na Rewirpower stadionu, domácím stánku Bochumy. Ta přivítá Hamburk, který vstoupil do nové sezony velmi dobře - společně s Bayernem je jediným celkem bez ztráty bodu.

Článek

Bochum skončila v loňské sezoně elitní německé soutěže na 8. příčce, což se dá jistě považovat za úspěch. Letos však chce být ještě výše, což potvrdila i na letním přestupovém trhu. Do Leverkusenu sice odešel s 18 brankami nejlepší střelec loňského ročníku bundesligy Theofanis Gekas, ale za něj přišly více než plnohodnotné náhrady. Kádr totiž rozšířili brankář Jan Laštůvka, obránci Matias Concha, Mergim Mavraj a Marc Pfertzel, záložníci Heinrich Schmidtgal a Danny Fuchs, útočníci Marc Sand, Marcin Mieciel a slovenská hvězda budoucnosti Stanislav Šesták.

S tímto hráčským kádrem vstoupila Bochum do nové sezony velmi dobře, když nejdříve doma remizovala s Brémami 2:2, o branky se postarali oba útočníci Šesták a Bachmann. Druhý jmenovaný se blýskl i ve druhém kole bundesligy, když vstřelil dvě branky Chotěbuzi a rozhodl o vítězství jeho týmu. Dnes je čeká Hamburk, což nebude jistě lehký soupeř. „Těším se na zápas, bude se hrát po umělým osvětlením a skvělou atmosférou. Chceme zvítězit a uděláme pro to vše,“ řekl v tuto chvíli nejlepší střelec bundesligy. Kouč Marcel Koller dnes dá volno reprezentantovi do 21 let Denisu Grotemu, jehož místo zaujme Phillip Bonig.

Rozvlnit síť Laštůvkovi branky se dnes pokusí mužstvo Hamburku, které loni zažilo zklamání. Především na podzim hrálo velmi špatně a díky tomu vypadlo z Ligy mistrů. Na jaře své výkony zlepšilo a nakonec se vydrápalo ze sestupových pozic. Do letošní sezony vstoupili svěřenci Huuba Stevense o hodně lépe; v úvodním kole vyhráli na hřišti Hannoveru a před týdnem doma porazili 1:0 Leverkusen. O jedinou branku zápasu se postaral z penalty kapitán a tvůrce hry Rafael Van der Vaart.

Nizozemský reprezentant nedávno odmítl nabídku na kontrakt u španělské Valencie, která za něj nabízela 22 milionů euro. V sestavě Hamburku by se měl už dnes objevit Jerome Boateng, který přestoupil do přístavního města teprve před 48 hodinami z Hethy Berlín.

Utkání má favorita v podobě hostujícího mužstva, na které si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 2.10. Remízu bookmakeři této sázkové kanceláře ohodnotili kursem 3.20 a na vítězství Bochumy vypsali kurs 3.20.

Reklama