Hlavní obsah

Sunderland přívítá silný Liverpool

Eurotip.cz

Z týmů, které jsou v Premier league nováčkem se podařil nejlepší start Sunderlandu. V dnešním 4. kole ho však čeká nelehký soupeř - Liverpool, kterému stačí vstřelit jediný gól k překonání magické hranice sedmi tisíc vstřelených gólů v klubové historii.

Článek

V úvodním zápase šokoval nováček anglické nejvyšší soutěže senzační domácí výhrou proti Tottenhamu, kterou zařídil až v 90. minutě útočník Michael Chopra. Ve druhém kole proti Birminghamu tým kouče Roye Keana od 28. minuty prohrával, ale v 75. minutě srovnal opět Michael Chopra. O sedm minut později dal na 2:1 birminghamský O´Connor, ale Sunderland znovu vstal z mrtvých a v poslední minutě vyrovnal na konečných 2:2 útočník Stern John.

Svou reputaci však nepotvrdili v posledním zápase, když si odvezli výprask 0:3 z Wiganu. „Co se týče výkonu, tak nebyl dost dobrý. Celkově je pro mě zápas zklamáním, udělali jsme tři laciné chyby,“ dodal po zápase kouč Keane.

Donedávna ještě hráč Manchesteru a naposled Celticu Glasgow - Roy Keane - se v dnešním zápase bude muset obejít bez řady hráčů. Největší je ztráta kapitána Deana Whiteheada, který má problémy s kolenními vazy - ty ho vyřadili i z posledního zápasu. Veterán Andy Cole by měl v Sunderlandu podepsat jednoletý kontrakt, ale kvůli špatné kondici si dnes ještě nezahraje. Stoper Paul McShane je po zranění hlavy opět fit. Ze zranění kolenních šlach se rychle zotavil záložník Grant Leadbitter, ale kvůli stejnému problému zůstává na marodce záložník Carlos Edwards.

„Je to dobrá příležitost pro naše mužstvo, abychom si otestovali náš výkon proti silnému týmu jako je Liverpool,“ říká bývalý středopolař Manchesteru United, působící momentálně na lavičce Sunderlandu.

Hosté v prvním zápase zavítali na hřiště Aston Villy, kde zásluhou parádní trefy Stevena Gerrarda z 87. minuty zvítězili 2:1. V předkole Ligy mistrů Reds rovněž nezaváhali a v Toulouse vyhráli 1:0. Ve šlágru posledního kola s Chelsea Liverpool zásluhou Fernanda Torrese dlouho vedl, ale kvůli velmi kontroverzní penaltě, kterou proměnil Frank Lampard, jenom remizoval 1:1.

„Je těžké si takové rozhodnutí vysvětlit, možná byl rozhodčí pod tlakem. Myslím, že až se podívá na video, tak připustí, že to byla chyba. Jinak jsme hráli dobře a kontrolovali většinu zápasu,“ okomentoval rozhodnutí rozhodčího Rafa Benitez.

I přes zlomeninu prstu Steven Gerrard do posledního zápasu nastoupil, ale dnes je jeho start nejistý. Je totiž pravděpodobné, že se bude šetřit na odvetu proti Toulouse. Do záložní řady by se tak měla postavit čtveřice Xabi Alonso, Javier Mascherano, Mohamed Sissoko a také 20letá brazilská posila Lucas Leiva.

„Po prohře ve Wiganu se budou chtít ukázat před vlastním publikem. Mají dobrou podporu fanoušků a určitě to pro nás nebude lehký zápas,“ dodal kouč Benitez.

Bookmakeři sázkové kanceláře bwin příliš nevěří nováčkovi ze Sunderlandu, na jehož výhru vypsali kurs 5.35. Na výhru zatím neporaženého Liverpoolu si můžete u bwinu vsadit v kursu 1.60 a pokud si myslíte, že zápas skončí remízou, tak je tu pro vás kurs 3.45.

Reklama