Hlavní obsah

Gambrinus liga očima Luďka Zelenky

Máme nůž na krku, věřím ale, že České Budějovice porazíme. Tvrdí to Luděk Zelenka, nová posila Jablonce, která už se v Poháru UEFA stihla blýsknout dvěma góly.

Článek

Se začátkem nové sezony mohou být jen těžko spokojeni fotbalisté Sparty. Letenští sice v lize ještě neprohráli, pomalu už se ale loučí s představou letošního účinkování v Lize mistrů poté, co podlehla doma Arsenalu. Nabudí se před odvetou v Londýně na hřišti Žižkova? "Žižkov vyhrál v Mladý Boleslavi a pak dvakrát prohrál, Sparta se sice trápila v Plzni i se Zlínem a nezvládla zápas s Arsenalem, teď ale myslím, že bude dvojka. Sparta to nebude mít úplně jednoduchý, ale věřím, že vyhraje," tvrdí Luděk Zelenka.

Jediný gól dokázali zatím vstřelit fotbalisté Olomouce. Vylepšit bilanci si o víkendu mohou proti Mostu, který ve třech zápasech dostal devět branek. "Pro mě je Most hrozně nevyzpytatalný mužstvo a i když mu já osobně moc nevěřím, tak zatím hrál docela dobře. I venku, když hrál v Ostravě, dlouho sahal po bodu. Myslím, že tady bude remíza," tipuje jablonecký hráč.

Sezonu snů zatím prožívá Karel Jarolím a jeho svěřenci ve Slavii. Po třech kolech mají plný počet bodů a po utkání v Amsterdamu jsou blízko Lize mistrů. Ještě před Ajaxem je ale čeká Brno, které právě na hřišti soupeře získalo své zatím jediné letošní vítězství. "Brno uhrálo tři body venku na Žižkově, doma ale mají ze dvou zápasů jen bod. Zato Slavia vyhrála všechny tři zápasy, je v euforii, myslím, že tam bude i respekt ze strany Brna... Tipuju, že i teď Slavia vyhraje," říká útočník, který v minulosti oblékal dres obou klubů.

Jeho nový tým, Jablonec, měl na úvod velmi těžké soupeře. Se Slavií i Teplicemi prohrál a první bod získal až před týdnem, když doma remizoval s Mladou Boleslaví. "To je nůž na krku. Nám se ten úvod moc nepovedl, máme jeden bod a hrajeme třetí domácí utkání ze čtyř zápasů, takže stoprocentně musíme bodovat, takže věřím, že tři body zůstanou doma," tipuje jedničku v utkání s Českými Budějovicemi Luděk Zelenka.

Po třech kolech je v Gambrinus lize jediný tým, kterému se nepodařilo vstřelit branku. Hráči Bohemians si nyní mohou napravit reputaci v Plzeni, ta ovšem v defenzivě moc nechybuje - dosud inkasovala jen jednou. "Bohemka výsledky zatím moc nemá, ale viděl jsem ji, jak v Liberci uhrála 0:0, je to takový mužstvo, který venku bude asi nepříjemný. Sice zatím nedala gól, ale v Liberci ho dát mohla, tam hrála velmi dobře... V Plzni má šanci, ale já věřím, že Plzeň o gól vyhraje a bude jednička," tuší další výhru domácích střelec.

Nejjednoznačněji vidí jablonecký útočník duel Mladá Boleslav - Kladno. "No tak tady si nedovedu představit, že by bylo něco jinýho než jednička. Boleslav měla strašně špatnej začátek. Poslední kolo u nás ale hráli dobře a Kladno by měli určitě porazit," tvrdí expert.

Ve skvělé formě se zatím prezentují útočníci Ostravy. Především díky nim vede tým trenéra Večeři ligovou tabulku, soupeřům totiž nasázeli už deset gólů. V pondělí je ale čeká tvrdý oříšek - Zlín hraje doma obvykle dobře a po remíze v Brně a výhře nad Českými Budějovicemi sahali po bodu i na Letné. "Ostrava je rozjetá, ale Zlín taky neodstartoval špatně, má čtyři body. Teď tam asi přijede dost fanoušků z Ostravy, takže to nebude tak úplně souboj domácího s hostujícím mužstvem... Tady si myslím, že to bude remíza," věří v nerozhodný výsledek jablonecký hráč.

Vedle Ostravy a Slavie už je v nejvyšší soutěži jen jeden tým, který ještě neztratil bod. Teplice i díky nové hvězdě Martinu Feninovi porazily Kladno, Jablonec i Most a nyní se chystají na Liberec. Za normálních okolností by se slušelo napsat 'silný Liberec', Severočeši se ale po ostudném vypadnutí v Poháru Intertoto trápí i v lize, kde zatím získali jediný bod za remízu s Bohemians. "Liberec měl podobně jako Boleslav taky špatnej vstup. Určitě na nich leží deka, hrajou sice dobře dozadu, ale dopředu jim to tolik nejde, až teď dali první gól v Ostravě... Myslím si, že to budou mít těžký, dát v Teplicích branku, Teplice hrajou v obraně velice dobře. Kdybych to musel sázet, dal bych si neprohru Teplic," uzavírá Luděk Zelenka.

Reklama