Hlavní obsah

Arsenal hostí lídra Premier league - Manchester City

Kanonýři v této sezoně ještě neprohráli a svou sérii neporazitelnosti tak prodloužili už na devět utkání. Manchester City je momentálně nejenom prvním mužstvem v tabulce, ale tým kouče Erikssona ještě nedostal gól.

Foto: REUTERS/Nigel Roddis

Pedersen (vlevo) z Blackburnu bojuje o míč s Richardsem z Manchester City.

Článek

Arsenal v prvním zápase již od první minuty prohrával doma s Fulhamem, když se trefil David Healy. V 84. minutě však vyrovnal z penalty Robin van Persie a těsně před koncem strhl vítězství na stranu Gunners Alexander Hleb. Po výhře 2:0 v předkole Ligy mistrů proti Spartě remizovali na půdě Blackburnu. V 18. minutě sice otevřel skóre van Persie, ale v 72. minutě srovnal kvůli nekoncentrovanosti brankáře Lehmana David Dunn. „V soupeřově hře byla cítit spíše hrubost než nasazení. Můj tým ukázal správný přístup a jsme zklamaní, protože jsme měli odjíždět se třemi body,“ dodal po zápase trenér Wenger.

Domácí kouč dnes nemůže počítat v poslední době velmi nejistým Jensem Lehmanem, který má problémy s achilovkou. Jeho místo zaujme Španěl Manuel Almunia, na jehož konto Wenger před sezonou prohlásil, že by mohl klidně začít jako brankářská jednička. Problémy s třísly nepustí do hry Williama Gallase, a tak do středu obrany nastoupí pravděpodobně vedle Kola Toureho Francouz Senderos. Záložník Gilberto Silva už je na soupisce, ale jeho start se stále neočekává. Emmanuela Eboueho znovu trápí poraněný kotník, tudíž Theo Walcott doufá, že si právě on zahraje na pravém kraji zálohy. Trenér Wenger už může počítat s Emmanuelem Adebayorem, ale do útoku má k dispozici ještě van Persieho a Eduarda da Silvu.

Manchester City v úvodním utkání zvítězil na horké půdě West Hamu 2:0. Díky gólu mladého záložníka Johnsona získalo City všechny body i doma proti nováčkovy z Derby. V posledním zápase bylo v Manchesteru k vidění městské derby, ve kterém překvapivě zvítězilo City, když se po půl hodině hry trefil z dálky záložník Deiberson Geovanni a zařídil tak vítězství 1:0.

„United mohli skórovat a možná i měli, ale my jsme bránili velmi dobře. Celá obranná čtyřka a gólman hráli výborně,“ zkonstatoval spokojený kouč Sven Göran Eriksson.

Lze předpokládat, že bývalý kouč anglické reprezentace nebude vítěznou sestavu příliš měnit. Nemůže ale počítat se službami bulharského útočníka Valerije Bojinova, kterého zranění kolene vyřadí ze hry na několik měsíců. Jeho místo tak zaujme jeden z dvojice Emile Mpenza - Rolando Bianchi. Kvůli nemoci nenastoupil proti United mladý záložník Stephen Ireland, který už je nyní zcela fit. Po dobrém výkonu za anglickou reprezentaci bude připraven nastoupit do obrany teprve 19letý talent Micah Richards.

„Strategie Arsenalu je taková, že koupí mladé hráče a udělají z nich hvězdy. Hráči kteří přišli do mého týmu jsou dobří, ale jejich nejlepší výkony ještě přijdou. Nechci kupovat hráče, kteří byli dobří do třiceti let a to nejlepší už mají za sebou,“ říká trenér Eriksson.

Na výhru Arsenalu vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.55. Bookmakeři nevěří ve výhru hostujícího Manchesteru City, na jehož vítězství určili kurs 5.20. Na remízu je kurs 3.80.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články