Hlavní obsah

Juventus si po roce zahraje mezi elitou

Korupční aféra přesunula loni Juventus ze Serie A do druhé nejvyšší italské soutěže, kde navíc Stará dáma startovala s devítibodovým mankem. I když ji k tomu všemu opustilo hned několik hráčů, tak si s přehledem vybojovala návrat mezi elitu a dnes se postaví proti Livornu v prvním soutěžním zápase.

Článek

Do nové sezony vstupuje Juventus podle svého majitele Giovanni Cobolli Gigla s cílem - vybojovat příčku zajišťující v příští sezoně účast v Lize mistrů, tedy skončit do čtvrtého místa. Avšak, jak už bylo zmíněno, tým loni opustilo hned několik hvězd, na Serii B to sice stačilo, ale letní posílení bylo nutné. Do klubu přišli Hasan Salihamidžič z Bayernu Mnichov, Zdeněk Grygera z Ajaxu, Sergio Bernardo Almiron z Empoli, Tiago z Lyonu, lberto Nocerino z Piacenzy, Cristian Molinaro ze Sieny a útočník Vincenzo Iaquinta z Udinese.

Změn bylo opravdu hodně a jak už naznačily přípravné zápasy, Juventusu to chvíli potrvá než se dostane do staré dobré formy. „Hodně hráčů odešlo a hodně přišlo. Mužstvo se teprve dává dohromady. Chceme ale začít dobře a bojovat o horní příčky,“ řekla jedna z posil - Grygera, který nemá základní sestavu zdaleka jistou. V ní se dnes rozhodně neobjeví Alessandro Birindelli, Vincenzo Iaquinta a Domenico Criscito, kteří jsou zranění.

Soupeřem Bianconeri na úvod letošního ročníku bude Livorno. To v letní přestávce prodalo do Šachťoru Doněck svého nejlepšího střelce Cristiana Lucarelliho, jehož by měl nahradit nově příchozí Diego Tristán, který přišel ze španělské La ligy. Dnes to však svěřenci Fernanda Orsiho nebudou mít lehké i proto, že jsou zranění klíčoví Giuliano Giannichedda a Vikash Dhorasoo. „Juventus je velmi silný, ale doufáme, že se nám podaří uhrát dobrý výsledek,“ uvedl kouč Livorna.

Utkání má jednoznačného favorita v podobě domácího mužstva, na které si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 1.30. Remízu bookmakeři této sázkové kanceláře ohodnotili kursem 4.50 a na vítězství Livorna vypsali kurs 9.00 rovných.

Reklama