Hlavní obsah

Připíše si Manchester první výhru v sezoně?

Eurotip.cz

Ve druhém hracím dnu čtvrtého kola Premier league na sebe naráží dva týmy, které do sezony nevstoupili podle svých představ. United si připsali nejhorší start do ligy od sezony 1992-93. Tottenham se pokusí poprvé na Old Trafford zvítězit.

Článek

Rudí ďáblové překvapili hned v prvním kole, když pouze remizovali doma s Readingem 0:0. V druhém utkání sice United v Portsmouthu po čtvrthodině hry vedli 1:0, když se trefil Paul Scholes, ale na konečných 1:1 srovnal Benjani Mwaruwari. V posledním zápase dokonce v městském derby prohráli svěřenci Alexe Ferfusona 0:1.

„Měli jsme spoustu šancí na vítězství, ale všechny jsme zahodili. Zápasu jsme dominovali, tudíž nemohu hodnotit výkon jako špatný. Bohužel jsme neproměnili gólové příležitosti,“ dodal po zápase trenér Ferguson.

Zatím tápající útok United by mohl podpořit uzdravený Luis Saha, který by se ale v základní sestavě objevit neměl. Kvůli zranění chybí Wayne Rooney, a Cristiano Ronaldo je suspendován. Jediným hrotem by tak měl být opět Carlos Tevez. Owen Hargreaves nemohl kvůli zranění nastoupit v přátelském utkání anglické reprezentace, ale dnes by měl být připraven a zahrát si v záloze po boku Michaela Carricka a Paula Scholese. Kapitán Garry Neville stále lečí zranění stehna, a tak na pravý kraj obrany opět nastoupí Wes Brown.

„Je jasné, že hráči Spurs budou chtít u nás zvítězit a pomoci tím svému trenérovi Jolovi, ale to se jim nepodaří a zvítězíme my. S naším odhodláním zápas vyhrajeme,“ říká sebevědomý kouč Ferguson.

Hosté v prvním kole překvapivě nestačili na nováčka ze Sunderlandu, se kterým prohráli 0:1. Ve druhém zápase proti Evetonu sice Anthony Gardner odpověděl na vedoucí branku Evertonu, ale do poločasu se trefili ještě Osman a Stubbs, a tak Tottenham prohrál 1:3. V posledním zápase proti Derby si Spurs rozhodně zvedli sebevědomí, když vedli po čtvrthodině už 3:0, dvakrát se trefil Steed Malbranque a prosadil se i Jermaine Jenas. V 80. minutě zpečetil výsledek Darren Bent.

„Byl to zápas, který jsme museli vyhrát. Potřebovali jsme body a hráli jsme přesně tak, jak jsme chtěli. Stále máme osm nebo devět hráčů zraněných, takže problémy ještě nepominuly,“ zkonstatoval trenér Matin Jol.

Kvůli zranění třísel opět nenastoupí bulharský útočník Dimitar Berbatov. Minulý týden hráli v útoku Robbie Keane a Darren Bent, a dnes by měli rovněž nastoupit v základní sestavě. Další útočník Jermain Defoe tedy zůstane pouze na lavičce náhradníků. Younes Kaboul, Ledley King a Michael Dawson jsou stále zranění, tudíž stoperskou dvojici vytvoří Ricardo Rocha a Anthony Gardner. Na levém kraji obrany by se měl představit mladý talent z Walesu Gareth Bale.

Na výhru Manchesteru United vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.50. Bookmakeři naopak vůbec nevěří v úspěch Tottenhamu, na jehož vítězství určili kurs 6.00 rovných. Na remízu je kurs 3.80.

Reklama