Hlavní obsah

Inter Milán na úvod přivítá Udinese

Eurotip.cz

Nerazzurri se budou snažit v letošní sezoně navázat na loňský triumf, když měli v tabulce suverénní náskok 22 bodů před druhým AS Řím. Udinese skončilo na desáté příčce, ale s Interem dokázalo dvakrát remizovat.

Článek

Domácí budou hned v prvním zápase postrádat vítěze Mistrovství světa v Německu - obránce Marca Materazziho, který si ve středečním přátelském utkání mezi Itálií a Maďarskem přivodil zranění stehna a nezahraje si až 4 měsíce. Mužstvo Interu však může počítat s letní posilou Cristianem Chivuem, který přišel z AS Řím za 15 mil. euro. Kádr trenéra Roberta Manciniho oplývá obrovskou útočnou silou, která ještě zesílila příchodem rychlíka Davida Suaza z Cagliari. Honduraský útočník se popere o místo v základní sestavě s hráči jako Adriano, Hernan Crespo, Julio Cruz, Zlatan Ibrahimovič nebo Alvaro Recoba.

„Obhajujeme titul a je pochopitelné, že na nás bude kladen velký tlak a že nás nečeká jednoduchá sezona. O to víc může být letošní rok zajímavější,“ říká sebevědomý útočník Zlatan Ibrahimovič.

Záložník Luis Figo dnes zůstane pravděpodobně jenom na lavičce. Ve středu pole se naopak představí hvězda z Copa América - Esteban Cambiasso nebo Patrick Vieira, který kvůli zranění nehrál loni téměř půl sezony.

Nový trenér Udinese Pasquale Marino, který v létě nahradil Alberta Malesana, by letos určitě rád dostal své ambiciózní mužstvo na lepší než 10. příčku. V dnešním úvodním zápase není jistý start forvarda Di Nataleho. V útoku se tak může představit trojice Gyan Asamoah, Antonio Floro Flores a Fabio Quagliarella, který přišel v létě ze Sampdorie Janov.

„Určitě nejsme v úvodu sezony v top formě, ale to není nikdo. Musíme do zápasu dát srdíčko. Bude to těžké utkání, ale nesmíme se Interu bát,“ dodává útočník Flores.

Bývalý kouč Catanie může rovněž počítat s nigerijským záložníkem Christianem Obodem, jehož výborné výkony zastavilo loni zranění. Do branky nastoupí Samir Handanovič, který byl loni na hostování v druholigovém Rimini a na svůj debut čeká bývalý obránce Regginy - Giandomenico Mesto.

Podle sázkové kanceláře bwin jsou domácí jasným favoritem - odpovídá tomu nízký kurs 1.20. Bookmakeři naopak vůbec nevěří ve výhru Udinese, na které vypsali kurs rovných 13.00 rovných. Na remízu je kurs 5.20.

Reklama