Hlavní obsah

Zvedne se Boleslav s Kladnem?

Nejhorší start do sezony za poslední čtyři roky zažívá letos mužstvo Mladé Boleslavi, které ve třech kolech získalo prozatím pouhý bod. O nápravu se dnes pokusí doma proti Kladnu, které až na výhru se Žižkovem rovněž nezáří.

Článek

Od svého postupu do ligy, který se udál před čtyřmi lety, neodstartovali Škodováci nikdy tak špatně jako letos. V úvodním kole totiž doma nečekaně nestačili na nováčka Viktorii Žižkov, když se o tři body Pražanů postaral krásnou střelou z hranice šestnáctky v 87. minutě Youssef Moughfire. Ke druhému utkání nastoupili boleslavští na Andrově stadionu v Olomouci, kde jejich bodovou vidinu zhatil v 58. minutě Tomáš Kazár, letní posila Hanáků z konkurenční Holice Olomouc.

První bod tak vydřeli až v Jablonce, kde sice prohrávali po 11. minutách po brance Josefa Hamouze, ale o deset minut později srovnal Jan Kysela na konečných 1:1. „Mrzí nás, jak jsme to rozjeli. Ale ten výkon v Jablonci už byl rapidně zlepšený, to bylo vidět. Měli jsme na výhru,“ řekl Marek Matějovský, kapitán Mladé Boleslavi. Kouč Luděk Zajíc dnes bude postrádat pouze dlouhodobě zraněné Dittricha a Ševinského.

Bez bodu nebyla po dvou úvodních kolech pouze Mladá Boleslav. Stejně na tom bylo i Kladno, které nejdříve podlehlo v poměru 0:2 doma Teplicím a následně stejným výsledkem neuspělo na Strahově se Slávií Praha. Na body si tak svěřenci Jaroslava Šilhavého museli počkat až do třetího kola, ve kterém přivítali doma celek Viktorie Žižkov. Ve vypjatém utkání se dvěma góly blýskl mladík a odchovanec Sparty Praha Jiří Jeslínek, který tak svému týmu pomohl k vítězství 3:2.

„Určitě je to pro nás hodně povzbudivé. Odlepili jsme se ode dna, ale první vlaštovka jaro nedělá. Věřím, že v takových výkonech budeme pokračovat, že se prostě budeme zlepšovat. Až se dá mužstvo ještě víc dohromady, sehraje se součinnost jednotlivých řad a hráčů, bude to ještě lepší,“ říká kladenský kouč. Dnešní zápas však nebude pro Kladno rozhodně lehčí, spíše naopak. „Očekáváme velký tlak, ale rozhodně mu nesmíme podlehnout,“ myslí si Šilhavý.

Papírovým favoritem dnešního utkání je domácí Mladá Boleslav, na kterou si můžete vsadit s kursem 1.45. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 3.75. Ten kdo věří v překvapení, si může vsadit na Kladno, jehož vítězství je oceněno kursem 6.35.

Reklama