Hlavní obsah

Odpoutá se Liberec ode dna?

Čtvrté kolo Gambrinus ligy dnes uzavřou dva zápasy. V jednom z nich přivítají Teplice v severočeském derby Liberec, který je momentálně až na samém dně tabulky.

Článek

Teplice vstoupily do nového ročníku Gambrinus ligy vítězstvím na hřišti Kladna. O třech bodech, které si Severočeši přivezli domů, rozhodly dvě branky Martina Fenina. I v dalším zápase ukořistily Teplice plný bodový zisk a opět u toho byl Fenin, když tentokrát svou brankou sestřelil Jablonec. Před týdnem se debutant v národním týmu na hřišti Mostu střelecky neprosadil, ale zastoupili ho jiní a žlutomodří tak brali opět tři body za vítězství 3:2. Z těchto výsledků je patrné, že nový trenér Petr Rada sestavil v Teplicích velmi dobrý tým, který střílí branky a vítězí.

Dnes ho však nečeká jednoduchý soupeř, i když Liberec letos prozatím nezáří. „Nesmíme vypustit ani jedinou minutu utkání. Liberec bude pod tlakem, což je pro nás horší. Budou do toho chtít dát všechno a vytáhnout se, budou hrát i za trenéra,“ říká trenér Rada, který bude stále postrádat zraněné Kaufmana a Ryšku. Otazník startu navíc visí nad duem Kroupa -Štohanzl.

Slovan Liberec se v minulé sezoně pohyboval na špici ligy, ale závěr soutěže nezvládl a skončil na čtvrté příčce, která zaručovala účast pouze v Poháru Intertoto. V něm ale Severočeši překvapivě nestačili hned na úvod na Tobol Kostanay a letos tak už bojují pouze na domácí scéně.

Do těchto soubojů nevstoupili zdaleka nejlépe, když na úvod podlehli nejtěsnějším možným výsledkem pražské Spartě. Ani ve druhém kole se nedočkali vstřelené branky, což stačilo pouze na remízu s Bohemians. Před týdnem hrál Liberec na půdě letos ambiciózního Baníku a výsledek 3:1 pro Ostravany hovoří sám za vše. Červenou kartu navíc na Bazalech obdrželi Košťál a Pudil, což jim vystavilo stop pro dnešní utkání v Teplicích. „Už minulý zápas v Ostravě nám naznačil cestu, jak dojít k úspěchu. Měli bychom si z toho vzít ponaučení, ale abychom uspěli v Teplicích, musíme být bezpodmínečně mnohem víc disciplinovaní,“ připomněl trenér Michal Zach dvě vyloučení. Kromě disciplinárně potrestaných mu dnes budou stále chybět i dlouhodobě zranění Blažek, Frejlach a Dort.

Za mírného favorita utkání jsou považováni domácí, na které vypsali bookmakeři bwin kurs 2.00 rovné. Remízu ocenili hodnotou 2.90 a výhru Liberce kursem 3.70.

Reklama