Hlavní obsah

Vrátí se Baník na čelo tabulky?

Slavie o víkendu nezaváhala a svým vítězstvím se posunula na první příčku tabulky Gambrinus ligy. Předskočit ji však dnes mohou Teplice, ale i Baník Ostrava, který sehraje zápas ve Zlíně.

Článek

Vyhrát na zlínské Letné však nebude nic jednoduchého. Svěřenci Pavla Hoftycha totiž vstoupili do nové sezoně solidně. Už po úvodním kole mohli být spokojeni, když uhráli bezbrankovou remízu v Brně. Tři body si následně připsali doma s Českými Budějovicemi - o vítězství 1:0 rozhodl hned v 1. minutě Libor Žůrek. Ten samý hráč se střelecky prosadil i před týdnem ve sparťanské Axa Areně, skóre zápasu otevřel opět velmi brzo - v 7. minutě. Tento stav vydržel do přestávky, a už to vypadalo, že se Zlín postará o velké překvapení. Ale Sparta zabrala a v 58. minutě srovnal Libor Došek. O vítěznou branku se následně postaral Matušovič a Hoftychovi muži tak odjeli na Moravu s prázdnou.

Dne čeká Zlín další letošní favorit na umístění na předních pozicích. „Baník měl vynikající start do sezony, ale hrál dvakrát v Ostravě. Domácí prostředí by mělo být naší výhodou,“ věří svému týmu trenér Hoftych, který bude opět postrádat dva důležité hráče Vyskočila a Krause.

Jak už řekl kouč Zlína, Baník vstoupil do nového ročníku na výbornou. Velmi dobrý výkon podal v úvodním kole s Bohemians, na jejichž hřišti zvítězil 2:0. Následně se střetl s Mostem a ve vyhecovaném utkání zvítězil vysoko 5:2. Stinnou stránkou utkání se tak stalo pouze vyloučení hvězdy Václava Svěrkoše, který dostal na 3 zápasy stop. Baník navíc přišel i o Martina Lukeše, který byl velmi nešetrně faulován a jeho zranění je dlouhodobější. Oba nehráli tak už minulý týden proti Liberci, ale i přes to Baník body neztratil. Velmi dobře se ve své premiéře v ostravském dresu uvedl Rudolf Otepka a pomohl tak k vítězství 3:1.

Dnes nastoupí Baník opět bez Svěrkoše i Lukeše, chybět budou dále i Bolf, Mičola, Neuwirth a Tomašák. „Ukázalo se však, že góly umějí dávat i jiní, a svou šanci perfektně chytil za pačesy Zeher,“ byl potěšen kouč Karel Večeřa, který dnes neočekává jednoduchý zápas. „Ve Zlíně se ale lehce nevyhrává a většinou je to více než o fotbale spíše o bojovnosti a agresivitě. V tom se soupeři musíme minimálně vyrovnat a přitom být i disciplinovaní,“ řekl trenér.

Mírným favoritem zápasu jsou podle bookmakerů společnosti bwin hosté, na jejichž vítězství vypsali 2.15. Remízu ocenili hodnotou 2.85 . Myslíte si, že Zlín dnes potvrdí dobrý vstup do sezony a připíše si tři body, pak si vsaďte na vítězství domácích - kurs je 3.35.

Reklama