Hlavní obsah

Querreyho čeká Rakušan Koubek

Na posledním grandslamu sezony bude chtít domácí tenista Sam Querrey potvrdit velmi slušnou formu z poslední doby. V úvodním kole mu stojí v cestě 63. hráč světa Stefan Koubek. Tito tenisté na sebe narazí poprvé.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Američan na US Open hrál už loni, ale ve druhém kole nestačil na Argentince Gaudia. Loňská sezona byla pro rodáka ze San Francisca přelomová, když ze 600. místa na žebříčku poskočil až na 150. pozici. Letos se hned na prvním turnaji uvedl slušným třetím kolem na Australian Open. V únoru se probojoval ještě do čtvrtfinále v Memphisu a Las Vegas. V dalším průběhu sezony se potvrdilo, že teprve 19letému tenistovi vyhovuje především tvrdý povrch a na antuce ani na trávě se výrazněji neprosadil. Poslední tři turnaje 43. hráči světa vyšly na výbornou a na dobré výsledky by jistě rád navázal i dnes. V Indianapolisu vyřadil například Iva Karloviče nebo krajana Blaka a zastavil se až semifinále s Rusem Tursunovem. Na challengeru ve Vancouveru došel do finále a v Cincinanti vyřadil postupně Francouze Gicquela, Michaila Južného a Juana Monaca. Ve čtvrtfinále mu ale porážku oplatil James Blake.

Dnes vstupuje Stefan Koubek do svého US Open číslo devět. Nejlepšího výsledku zde dosáhl v roce 2004, když došel do třetího kola. Hráč, který se před sedmi lety dostal až na 20. místo žebříčku ATP, svá dřívější tvrzení o jeho velkých cílích nepotvrdil a nyní mu patří až 63. místo na světě.

Již 30letý rakouský tenista se na začátku sezony uvedl ve skvělém světle, když v Chennai vyřadil například Francouze Bennetaua nebo Carlose Moyu a až ve finále nestačil na Belgičana Malisseho. Slušnou formu ještě zúročil na konci února v Memphisu, kde ve čtvrtfinále nestačil na Andy Murrayho. Od té doby se mu však vůbec nedařilo a na žádném turnaji nedošel dál, jak do druhého kola. Na antuce v Sopotech vypadl ve čtvrtfinále a minulý týden v New Havenu prohrál hned v prvním kole s Luisem Hornou.

Americký tenista Sam Querrey, podporovaný domácími fanoušky, je podle sázkové kanceláře bwin s kursem na výhru 1.16 jasným favoritem. Na vítězství Stefana Koubka určili bookmakeři kurs 4.01.

Reklama