Hlavní obsah

Spartu posune do Ligy mistrů jen zázrak

Eurotip.cz

Pražská Sparta nevstoupila před 14 dny do boje o Ligu mistrů zdaleka úspěšně, když v Axa aréně podlehla Arsenalu 0:2. Dnes ji čeká odveta na Emirates stadium, kde by potřebovala předvést doslova fantastický výkon, aby postoupila do hlavní fáze milionářské soutěže.

Článek

Svěřenci Michala Bílka odehráli na úvod třetího předkola Ligy mistrů zápas dvou rozdílných poločasů. V první půli to byla totiž překvapivě Sparta, kdo udával tempo. Do zajímavé šance se dostal Rezek, avšak jeho pokus skončil pouze na tyči Lehmannovi branky. Stinnou stránkou prvního poločasu tak bylo se strany Sparťanů pouze zranění kapitána Tomáše Řepky, jemuž koleno nedovolilo pokračovat ve zbytku utkání. Přibližně od šedesáté minuty přebrali taktovku hry hosté, kteří se hned díky Fabregasovi i střelecky prosadili. Do konce zápasu navíc Spartu k ničemu nepustili, naopak v poslední minutě ještě díky Hlebovi zvýšili svůj náskok.

I přes tuto porážku se však Sparta nevzdává. „Přijeli s úmyslem, že chceme domácí hodně potrápit a cestu do Champions League jim zkomplikovat. I když to bude hodně těžké, protože první zápas nám výsledkově vůbec nevyšlo. Vím, že případný postup by se rovnal obrovskému překvapení,“ řekl trenér Michal Bílek, který dnes pravděpodobně bude už moci počítat s Řepkou, jehož služby jsou pro současnou Spartu nenahraditelné. „Každý říká: No jo, prohráli dva nula a jedou jen na výlet. Ale já to vidím jinak,“ řekl odhodlaně kapitán Pražanů.

Arsenal naposledy změřil síly se Spartou před dvěma lety, když nejdříve vyhrál na Letné stejně jako před týdnem 2:0 a následně ještě na starém Highbury uštědřil českému velkoklubu výprask 3:0. V tomto zápase otevřel skóre nyní už barcelonský kanonýr Henry, ale dva zásahy přidal tehdy novic ve výběru Arsene Wengera Robin Van Persie. Právě nizozemský forvard je momentálně největší ofenzivní hrozbou, i když v Axa aréně před 14 dny vyšel střelecky naprázdno. Dnes však nenastoupí na hrotu osamocen, jelikož se uzdravili Emanuel Adebayor a Edurdo da Silva. V sestavě nebude chybět ani Gilberto Silva, který rovněž v Praze chyběl.

Oproti prvnímu utkání se naopak na hřišti neobjeví brankářská jednička Jens Lehmann, kterého trápí zranění achilovky. Hrát nebudou ani tři obránci William Gallas, Emmanuel Eboue a Bacary Sagna. „Sparta je dominantní tým v České republice a my musíme hrát dobře hned od začátku,“ řekl Arsene Wenger, manažer Gunners.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Arsene Wengera vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.25. Myslíte si, že Sparta uhraje alespoň remízu, pak si na to vsaďte - kurs na neprohru hostů je 3.33.

Reklama