Hlavní obsah

Domací Ginepri narazí na Rochuse

Ve třetím hracím dni US Open se v prvním kole utká domácími fanoušky podporovaný Robby Ginepri s Belgičanem Olivierem Rochusem. Oba proti sobě nastoupili již dvakrát, ale jedná se už o poněkud vousatá data. V roce 2001 v Houstonu zvítězil belgický tenista a o dva roky později mu v Madridu Američan porážku oplatil.

Foto: merseysidesport.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Na svém sedmém US Open by Ginepri rád navázal především na rok 2005, když zde dosáhl semifinálovou účastí úžasného výsledku. V pětisetové bitvě však nestačil na americkou legendu Andre Aggasiho. Loni 24letý hráč skončil ve třetím kole s Němcem Haasem.

Po vyrovnaných výsledcích z druhé poloviny loňské sezony skončil Američan těsně za elitní TOP 50 v žebříčku ATP. Letos neprožívá Ginepri příliš podařenou sezonu a svou sbírku dvou titulů z Newportu (2003) a Indianapolis (2005) nerozšířil.

V prvním kole Australian Open vyřadil aktuálně 64. hráč světa Španěla Nicolase Almagra, Němce Zvereva a ve třetím kole prohrál s krajanem Blakem. Na Masters v Indian Wells nestačil ve druhém kole na Novaka Djokoviče. Do třetího kola se rodák z Floridy podíval ještě na trávě v Queensu, kde prohrál s Fernandem Gonzalezem. Na posledních dvou turnajích skončil shodně ve druhém kole - v Cincinnati nestačil na Nikolaje Davyděnka a v New Havenu vypadl s Argentincem Callerim.

Olivier Rochus není na okruhu žádným nováčkem a dvorce ve Flashing Meadows dobře zná. V roce 2004 zde došel do osmifinále, kde ho vyřadil Slovák Dominik Hrbatý. Loni nestačil Belgičan ve třetím kole na Marata Safina.

26letý hráč došel hned v úvodním turnaji sezony v Doha do čtvrtfinále, kde skončil na raketě Nikolaje Davyděnka. Na konci února v Dubaji Rusovi porážku oplatil, ale jeho cesta turnajem skončila opět ve čtvrtfinále. Z šedi nevýrazných výsledků vystoupil aktuálně 54. hráč světa na začátku července v Bastadu, kde mu však opět nebylo souzeno dojít dál jak do čtvrtfinále. V Cincinnati i New Havenu vypadl Rochus v prvním kole, když nestačil na Španěla Ferrera respektive Jose Acasusa.

Na výhru Robby Ginepriho vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.64. Skutečnost, že by mělo jít o vyrovnaný zápas, bookmakeři potvrdili, když na opačný výsledek, tedy vítězství Belgična Rochuse určili kurs 1.99.

Reklama