Hlavní obsah

Jablonec má stále reálnou šanci na postup

Vstřelit branku a pokud možno neinkasovat. Takový cíl má dnes Jablonec před odvetným zápasem 2. předkola Poháru UEFA s Austrií Vídeň. V hlavní rakouské metropoli podali Severočeši dobrý výkon v ofenzívě, a nakonec prohráli 3:4.

Článek

Jablonec zakončil loňský ročník Gambrinus ligy až na deváté příčce tabulky, ale finále v Poháru ČMFS mu zaručilo účast ve 2. předkole Poháru UEFA. Do nové sezony české elitní soutěže vstoupili Severočeši domácí porážkou se Slávií. Ani druhé kolo svěřencům nového trenéra Luboše Kozla nevyšlo, když prohráli v Teplicích opět 0:1. První bod si tak Jablonec připsal až následně doma za remízu 1:1 s Mladou Boleslaví. Zlepšenou formu potvrdili Kozlovi muži o uplynulém víkendu, kdy porazili nejtěsnějším možným výsledkem České Budějovice.

Sejný stav by rozhodně rádi jablonečtí viděli na světelné tabuli i po konci dnešního utkání. „Jsme od postupu stejně daleko jako před prvním zápasem, což byl náš cíl. Teď je na nás, jak se s tím popereme,“ řekl kouč Kozel.

V kádru Austrie Vídeň působí dva Češi; Štěpán Vachoušek se však zotavuje z operace kolene, a bývalý kanonýr Jablonce David Lafata. Ten se před 14 dny zotavil ze zranění a už dvakrát v rakouské lize nastoupil v základní sestavě. Dá se tak očekávat, že dnes na pro něj dobře známý trávník vyběhne v základní jedenáctce.

Stejně jako Jablonec, tak i Austrie si na postup věří. Dá se říci, že má nahráno, ale především se jí letos daří v domácí soutěži. V lize v osmi zápasech získala 16 bodů, když ještě neprohrála a se svým městským rivalem Rapidem prozatím naprosto zastiňuje loni „neporazitelný“ Salcburk.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin favorita. Na vítězství domácích vypsali kurs 2.55. Remízu ocenili hodnotou 3.05 . Myslíte si, že Austrie dnes potvrdí své domácí vítězství dalším, čímž jasně stvrdí svůj postup, pak si vsaďte na vítězství hostů - kurs je 2.45.

Reklama