Hlavní obsah

Další hokejový pokus o odvetu proti Německu

Eurotip.cz

Sezóna pro český reprezentační tým ledních hokejistů většinou v minulých letech začínala domácím turnajem, který otevíral Euro Hockey Tour. Tentokrát je vše jinak, ačkoli se hokejový turnaj čtyř špičkových evropských mužstev uskuteční až na jaře příštího roku. Česká hokejová reprezentace se rozhodla vyplnit uvolněný prostor dvěma zápasy s Německem.

Článek

Přes neúspěšný výsledek na minulém mistrovství světa a různé spekulace z toho plynoucí zůstal trenérem českého týmu Alois Hadamczik. Sestava pro dvě přátelská utkání na úvod nové sezóny se mu neskládala snadno. Brzy ji ovlivnilo zranění i neochota ruských klubů uvolnit týden před začátkem tamní superligy české hráče. Irgl si přesto start za národní tým vyvzdoroval alespoň pro včerejší duel. Dnes už ovšem s týmem nebude. Český národní celek se také bude muset obejít bez Varadi a Pince, kteří miří za svými kluby na turnaj do Švýcarska. Karlovarské publikum se však těší, že uvidí v akci opět alespoň dva hráče ze svého extraligového klubu, kterými jsou v reprezentaci útočníci Kumstát a Skuhravý. Brankář Mensator naopak zřejmě bude pouze dělat dvojku Hniličkovi.

Trenér Krupp se ujal role spasitele německého hokeje po nepovedeném mistrovství světa ve Vídni v roce 2005. O rok později si velmi omlazený celek pod jeho vededením vybojoval právo hrát opět vo elitní skupině. V té se mu letos na ruském ledě dařilo, když neměl žádné starosti se záchranou. Německo tedy udělalo první úspěšné kroky na cestě, po níž by chtělo dojít k úspěchu na domácím mistrovství světa za tři roky. Trenér bere do týmu pouze hráče z domácí ligy. Nebrání se ovšem naturalizovaným cizincům, což nejnověji dokazuje i včerejší premiéra obránce Hollanda. Německý tým je však především budován jako kompaktní mužstvo, protože naprostá většina účastníků nynějšího dvojutkání byla i na jarním mistrovství světa.

Středeční duel měl dvě různé poloviny. Zatímco v první se dostali do vedení Češi, v té druhé i zásluhou využitých přesilovek 5 na 3 dominovali Němci, kteří strhli vývoj střetnutí na svou stranu. Bookmakeři bwin očekávají, že dnes se konečně domácímu celku odveta za osmifinálovou prohru z posledního mistrovství světa zdaří. Na výhru České republiky vypsali kurs 1,5 . Německu včera kromě nedisciplinovanosti domácích pomohla vydatně i dobře postavená branková konstrukce. Dnes si lze na jejich další případný úspěch vsadit v kursu 4,6 .

Reklama