Hlavní obsah

Flushing Meadow uvidí duel antukářů

Dva hráči, kteří největší úspěchy zaznamenali na pomalé antuce, se utkají ve 2. kole US Open. Proti Luisi Hornovi se postaví Nicolas Almagro, který už Peruánce jednou dokázal porazit.

Článek

Hornova sezona je, jak u něj bývá obvyklé, plná silnějších a slabších okamžiků. Určitě na ni ale bude vzpomínat v dobrém, protože už na začátku února vybojoval v chilském Vina del Mar svůj teprve druhý titul v kariéře. Ještě v Buenos Aires dokázal porazit Canas a Nalbandiana, ovšem to od něj bylo na čas vše. Dlouho se nedokázal dostat přes druhé kolo, dva zápasy dokonce vzdal. V Portschachu se zvedl a dostal se až do semifinále, poté ale znovu začalo jeho trápení, z něhož vybočuje jen výhra nad silným Robredem v Bastadu. Ani přechod na tvrdý povrch se Hornovi zvlášť nevyvedl; v New Havenu se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace, ovšem s turnajem se rozloučil už ve druhém kole, v němž nestačil na Francouze Mathieua. Na US Open ovšem postoupil do druhého kola suverénně. V prvním totiž Petera Luczaka porazil bez ztráty setu 7-6 6-3 7-6.

Jedním z hráčů, kteří v posledních měsících dokázali Hornu porazit, je i Španěl Nicolas Almagro. Bylo to právě v Bastadu, kde Peruánec vyřadil Robreda; Almagro si kromě něj dokázal poradit i s Prpičem, Bjorkmanem a krajanem Moyou, aby ho až ve finále porazil další Španěl David Ferrer. Almagro si tak nepřipsal další titul a nenavázal na čtvrt roku starý úspěch z Valencie, kde nenašel přemožitele. Finálová účast ve Švédsku se ale přesto dala určitě považovat za úspěch. I na Almagra ale poté přišlo slabší období. V Amersfoortu vypadl už v prvním kole s Eschauerem, v Kitzbuhelu ho ve druhém kole vyřadil Fernando Verdasco a v Sopotech a poté i na tvrdém povrchu v Montrealu vypadl hned v prvním kole. V Cincinnati už ale Španěl dokázal, že umí i na tvrdém povrchu. Bez ztráty setu se probojoval do čtvrtfinále, když za sebou nechal Mayera, Ljubičiče a Nieminena, a dokázal sebrat set i samotnému Federerovi, se kterým nakonec po boji vypadl. Po krátkém účinkování v New Havenu se zdá, že na US Open dorazil v dobré formě: v prvním kole nedal příliš nadějí domácímu Kuznetsovovi, kterého porazil 6-4 6-0 7-6.

V dnešním druhém vzájemném souboji favorizují bookmakeři Almagra, na kterého vypsali kurs 1.30. Zdá se vám, že to neodpovídá skutečným šancím? Pak si vsaďte sa Luise Hornu s vysokým kursem 2.92.

Reklama