Hlavní obsah

Kiefera dnes čeká světová čtyřka

Nikolaj Davyděnko letos jen navazuje na svou úspěšnou loňskou sezonu, kdy byl dokonce třetím nejlepším tenistou planety. Svou formu chce potvrdit i na probíhajícím US Open, ve druhém kole ho ale čeká nevyzpytatelný Nicolas Kiefer.

Článek

Ve vzájemném duelu se tito hráči střetli doposud jednou a to před dvěma lety v ruském Petrohradě. I když Davyděnko hrál před svými fanoušky, tak Kieferovi překvapivě podlehl hladce po setech dvakrát 6-1.

Pro 26letého rodáka z Ukrajiny tak dnes může být tato vzpomínka strašákem, přesto je Davyděnko favoritem. Letos totiž hraje velmi dobrý tenis, a je až překvapivé, že se prozatím neprobojoval do žádného finále. V úvodu roku došel do semifinále v Dauhá, kde podlehl Andy Murraymu. Na Australian Open vyřadil Fabrice Santora nebo Tomáše Berdycha, ale ve čtvrtfinále nestačil na Tommyho Haase. Na konci února se v rotterdamském semifinále s Ivanem Ljubičičem.

Další slušný výsledek si připsal až na začátku května v Římě, kde cestou mezi nejlepší čtyři vyřadil například Marata Safina či Tommyho Robreda. Na Roland Garros skončil Rus v semifinále s Rogerem Federerem. Ve Wimbledonu prohrál v osmifinále s Marcosem Baghdatisem a nedávno v Montrealu nestačil ve čtvrtfinále na Radka Štěpánka. Další semifinálovou účast si Davyděnko připsal minulý týden v Cincinnati, kde byl nad jeho síly Američan James Blake. Na US Open má za sebou úspěšné úvodní kolo s Kanaďanem Livinem.

Soupeř v podobě Kiefera, jak už bylo zmíněno, nebude rozhodně tak jednoduchý. Těžké ale odhadovat v jaké formě se Němec na americkém grandslamu představí. 30letý tenista má totiž za sebou roční pauzu, kterou zapříčinilo nepříjemné zranění zápěstí na loňském French Open v zápase s Tomášem Berdychem.

Na tenisové dvorce se Kiefer vrátil v červnu na domácím turnaji v Halle a shodou okolností právě zápasem s Berdychem, který ho porazil ve dvou setech. Rodáka z Holzmindenu však tato porážka nijak nezlomila a na následném Wimbledonu hrál opravdu velmi dobře. Prohrál až s momentálně třetím hráčem světa Novakem Djokovičem.

Účinný tenis předváděl momentálně až 187. hráč světa i v úvodním americkém betenovém podniku v Los Angeles, kde prohrál v semifinále s Radkem Štěpánkem. V Montrealu ho následně vyřadil pozdější vítěz Djokovič a i v Cincinnati prohrál s nejlepším - tentokrát Jamesem Blakem. Na US Open vstoupil bezproblémovým vítězstvím s Vincentem Spadeou.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Kiefer outsiderem dnešního zápasu s kursem 2.82 na jeho vítězství. Sázka na to že do třetího kola postoupí ruský zástupce je oceněna kursem 1.32.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články