Hlavní obsah

Ve smutku zahalená Sevilla bude obhajovat evropský Superpohár

Eurotip.cz

Ještě před týdnem se na dnešní utkání Superpoháru s AC Milán v Monaku těšil jako každý jiný hráč Sevilly i Antonio Puerta. V úterý odpoledne však jeho srdce dotlouklo a fotbalový svět přišel o jednu z velkých nadějí.

Článek

Tato zpráva nezasáhla pouze Španělsko, ale celý svět. V nešťastný den měla Sevilla sehrát odvetný zápas 3. předkola Ligy mistrů v Aténách, ale po zjištění této smutné informace, byl duel odložen na pondělí. Podobný postup nabízel i AC Milán s dnešním soubojem, avšak Sevilla tuto nabídku odmítla a zápas se rozhodla odehrát.

Vítěz loňského Poháru UEFA vzpomíná na Puertovo fotbalové počínání, když se nejčastěji zmiňuje jeho slavný volej v semifinále proti Schalke, bez kterého by dnes pravděpodobně Sevilla v Monaku nebyla. „Nikdy ne něj nezapomeneme, Antonio Puerta bude vždy a všude s námi, ne fyzicky, ale bude přítomný v našich srdcích,“ řekl Juande Ramos, trenér Sevilly.

„Dnes není třeba hráče motivovat skrze slova, budou totiž hrát na maximum, aby vzdali hold svému příteli,“ dodal trenér třetího celku loňského ročníku Primera division.

To, že nepříjemný fakt ovlivní dnešní utkání ví i kouč AC Milán. „Cílem bylo nabídnout fanouškům skvělou podívanou, ale potom, co se stalo, to nebude samozřejmě to pravé,“ nechal se slyšel Carlo Ancelotti. „Utkání se však musí odehrát a my uděláme vše, co bude v našich silách, aby jsme vhodným způsobem zmírnili žal fotbalové veřejnosti a zvláště Puertovi rodiny,“ dodal trenér Rossoneri.

Trenér posledního vítěze Ligy mistrů vysoce pochválil mužstvo Sevilly. „Hrají jako tým a není žádnou náhodou, že vyhráli všechny finále, které v poslední době hráli. Jsou silně motivovaní, mají dynamický a agresivní styl. Jsou jedním z nejlepších týmů v Evropě,“ řekl konkrétně Ancelotti, který dnes bude postrádat Paula Maldiniho.

Oba týmy patří mezi nejlepší na světě, o čemž hovoří i kursy, které bookmakeři na toto utkání vypsali. Na AC Milán si u společnosti bwin vsadíte s kursem 2.10. Kurs na remízu má hodnotu 3.20 a na vítězství Sevilly 3.20.

Reklama