Hlavní obsah

Schalke změří síly s Leverkusenem

Schalke se dnes pokusí přiblížit čelu tabulky bundesligy, na které momentálně ztrácí čtyři body. Soupeřem mu bude ambiciózní Leverkusen, jehož střelecká potence se výrazně zlepšila před týdnem, kdy vyhrál rozdílem třídy s Karlsruhe.

Článek

Kromě Bayernu Mnichov, který letos po roční pauze chce rozhodně útočit na titul i proto, že investoval obrovské částky do přestupů, si brousí zuby jistě i Schalke. To v uplynulé sezoně dlouho bundesligu vedlo, ale nakonec se muselo spokojit s druhou příčkou. Jediné pozitivum našlo pravděpodobně v tom, že i druhé místo zaručuje vstupenku do hlavní části Ligy mistrů, ve které tak muži Mirko Slomky nebudou letos chybět. Los je přiřadil do skupiny B, kde se střetnou s Valencií, Chelsea a Rosenborgem Trondheim.

Dnes se však Schalke soustředí na bundesligu, ve jejíž čtvrtém kole přivítá ve Veltins aréně Leverkusen. V dresu domácích se opět neobjeví Levan Kobiashvili, jenž není po zranění ještě optimálně připraven. Vážný otazník startu navíc visí nad kapitánem Marcelem Bordonem, jenž si poranil ve středu na tréninku koleno. „Lékaři o něho neustále pečují a já věřím, že bude v pořádku,“ konstatoval včera trenér Schalke Mirko Slomka.

Na druhé straně by dnes už mohl zasáhnout do hry Dmitri Bulykin, jenž posílil tento týden Leverkusen z Dynama Moskva. Tento útočník to však nebude mít jednoduché, jelikož v kádru je několik dalších výborných střelců. Mezi ně se jistě řadí nejlepší střelec loňského ročníku bundesligy Theofanis Gekas, jenž přišel v létě z Bochumy a svůj střelecký potenciál konečně naplnil s Karlsruhe, kterému vstřelil jednu z branek. V mužstvu navíc hrají i další útočná esa jako Sergej Barbarez nebo Štefan Kießling.

Pouze na lavičce dnes s největší pravděpodobností opět začne Michal Papadopulos, který jak v prvním zápase s Hamburkem, tak dalším s Chotěbuzí nastoupil na trávník až v 74. minutě - před týdnem nehrál. Stejně jako Schalke včera, tak i Leverkusen dnes sledoval los Poháru UEFA, v něm se svěřenci Michaela Skibbeho střetnou s portugalskou Leiriou.

Domácí jsou podle bookmakerů společnosti bwin favoritem dnešního utkání. Vsadit si na ně můžete s kursem 1.70. Remíza je oceněna hodnotou 3.40 a na výhru hostů nabízí stejná společnost kurs 4.60. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám.

Reklama