Hlavní obsah

Washington chce ukončit černou sérii

Dva týmy s úplně odlišnou formou se dnes utkají v San Franciscu. Domácí Obři vyhráli šest z posledních sedmi zápasů a další vítězství se chystají si připsat proti utrápenému Washingtonu.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Oba dnešní soupeři jsou sice na spodku tabulky svých divizí, konec srpna je ale zastihl každého v jiném rozpoložení. San Francisco se už sice v duchu určitě rozloučilo s vidinou play off, chuť do hry mu to ale evidentně nevzalo. Giants už předminulý čtvrtek nastartovali vítěznou šňůru, která skončila až po pěti zápasech. Ani dvě prohry s Cubs je ale nerozhodily: chicagský tým v posledním ze tří utkání porazili, minulý víkend potom porazili Milwaukee ve všech zápasech a vyhráli i dvě utkání proti Coloradu. Sérii šesti výher, jejich vůbec nejdelší od dubna, ukončilo Colorado až včera, kdy zvítězilo v Kalifornii 8-0. Dnes se Giants po dlouhých devíti zápasech představí znovu na stadionu soupeře, kde dostane šanci na kopci nadhazovač Kevin Correia. Sedmadvacetiletý hráč nezačal sezonu v rotaci pěti nadhazovačů Obrů, do ní se ale dostal poté, co se na listinu zraněných vrátil Russ Ortiz. Minulý týden zahajoval proti Milwaukee svůj teprve druhý letošní zápas a nevedl si vůbec špatně - proti Brewers vydržel téměř šest směn, během nich povolil hostům pouhých pět odpalů a celkově dva oběhy a připsal si zasloužené vítězství.

Mnohem hůř si v posledním utkání vedl dnešní nadhazovač Washingtonu Tim Redding. Bývalý hráč Houstonu, Yankees a San Diega má letos dobrou sezonu. Po devíti zápasech měl velmi slušné osobní statistiky, ovšem proto, že obléká dres slabého týmu, také jen průměrnou bilanci 3-3. Minulý týden ovšem letos zápas vůbec nezvládl. Na stadionu Colorada Coors Field vydržel jen čtyři směny, během nichž si domácí pálkaři doběhli pro pět bodů. "Byl to špatný výkon. Tečka," nechtěl se vracet Redding k nepovedenému utkání, jednoho ze šesti v řadě, které Washington v posledních dnech prohrál. Dnes bude muset devětadvacetiletý nadhazovač předvést v mnohem lepším světle, aby proti rozjetému San Franciscu uspěl. Dosud totiž proti němu zahajoval utkání čtyřikrát a bilanci má 0-3. Dobrou zprávou pro něj ovšem je, že domácím bude zřejmě chybět Barry Bonds, neobávanější pálkař San Francisca.

I přes špatnou formu Washingtonu dnes tým z hlavního města bookmakeři považují za favorita, na kterého vypsali kurs 1.80. Myslíte si, že Tim Redding dnešní zápas znovu nezvládne a San Francisco zvítězí? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.05.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články