Hlavní obsah

Derby cestují na Anfiel Road s obavami

Velmi špatně si zatím v v Premier League vede nováček z Derby. Rams totiž během čtyř kol bodovali pouze jednou, když hned v úvodním zápase remizovali s Portsmouthem. A svou bilanci si dnes vylepší jen těžko - hrají totiž na hřišti silného Liverpoolu.

Článek

Svěřenci Rafaela Benitéze mají letos obrovské ambice, a to na všech frontách. V Premier League prozatím zaváhali jen s Chelsea a navíc vinou sporné penalty. V týdnu si zajistil loňský finalista Ligy mistrů vstupenku do letošního ročníku milionářské soutěže, když zvítězil v odvetě 3. předkola s Toulouse 4:0. Síla Liverpoolu tkví hned v několika faktorech; Reds nejenom, že mají v mužstvu hvězdy jako Gerrard, Torres nebo Carragher, ale především mají obrovsky široký kádr tvořený alespoň dvaceti špičkovými fotbalisty.

Tento faktor se jasně projevil v uplynulém týdnu. V ligové soutěži svěřenci Rafaela Benitéze zvítězili 2:0 v Sunderlandu, a i když se ke zraněnému Gerrardovi přidal ještě Carragher, tak v týdnu v pohodě přejeli Toulouse. Manažer Benitéz pravidelně střídá útočné hroty, což je také důležitý tah, který mu přináší ovoce - o víkendu se střelecky prosadil Voronin, v týdnu zase Kuyt a Crouch, před 14 dny řádil zase Torres.

Dnes se mužstvu navíc vrací do sestavy Carragher, pravděpodobně už bude moci nastoupit i Gerrard a Liverpool by tak byl komplet. „Steven chce hrát a podat proti Derby dobrý výkon, ale já z toho mám smíšené pocity. Je rozdílné hrát pod injekcemi proti Chelsea a Derby,“ vyjádřil Rafael Benitéz rozporuplné pocity nad Gerrardovým dnešním startem.

Takovéto problémy by jistě chtěl mít Billy Davies, jehož celek momentálně uzavírá tabulku Premier League a jak to tak vypadá, bude i nadále tím posledním. V úvodním kole se však County předvedly v dobrém světle - remíza 2:2 s Portsmouthem se dá považovat za slušný výsledek. Následně však Rams prohráli 0:1 na půdě Manchesteru City a 0:4 v Tottenhamu, když o 3 branky prohrávali už v 16. minutě.

Chuť si tak měli spravit před týdnem v nováčkovském derby s Birminghamem, ale za hosty se dvakrát trefil Cameron Jerome a rozhodl o vítězství hostů v poměru 2:1. „Každý, kdo čekal, že nebudeme po úvodních čtyřech kolech ve spodní části tabulky, tak je blázen. Je velmi těžké uspět v nejlepší soutěži světa, tím spíše když jste nováček. Tento týden se uzavřely přestupy, takže máme kompletní kádr a je na čase s ním začít pracovat,“ řekl manažer hostí. „Liverpool je fenomén poslední doby a bude to samozřejmě těžké se s ním poměřit,“ dodal Davies.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem dnešního utkání jednoznačně domácí, na které vypsali kurs 1.20. Remízu ocenili hodnotou 5.75. Jestliže věříte v překvapení, kterým by vítězství Derby jistě bylo, pak využijte kursu rovných 11.00.

Reklama