Hlavní obsah

Baník hostí plzeňskou Viktorku

Eurotip.cz

Velmi dobrá podívaná se dnes dá očekávat na Bazalech, kam přijede momentálně pátý celek Gambrinus ligy z Plzně. Ani jeden ze soupeřů letos zatím nepoznal hořkost porážky a před vyprodaným stadionem se budou chtít oba předvést.

Článek

Jakoby se život v Ostravě vrátil o čtyři roky zpět. Zdejší fotbalový klub totiž v létě výrazně posílil a s nově zrozeným kádrem má opět mistrovské ambice. Netrvalo dlouho a všimli si toho i fanoušci, kteří rychle zavzpomínali, kde leží Bazaly a v hojném počtu na ně začali vyrážet a prozatím to vypadá, že to nebude krátkodobé. Baník totiž v pondělí poprvé ztratil body, když pouze remizoval ve Zlíně.

„Na zápasy nové sezóny fandové chodí a to se hraje úplně jinak. Ještě jednou jim chci poděkovat a prosím je, aby vydrželi,“ řekl trenér Karel Večeřa, jehož svěřence dnes čeká soupeř v podobě neporažené Plzně. „Je to nepříjemný soupeř, který výborně brání. Viděl jsem letos Plzeň v Brně a tam domácím skoro nic nepovolila. Dala gól z brejku a hrála, co potřebovala. Zase to bude o trpělivosti. Hráčů i fanoušků,“ uvedl na oficiálních stránkách klubu kouč. Dnes však nemůže počítat s kompletním kádrem; zranění jsou Bolf, Lukeš, Tomašák a Neuwirth. Otazník startu navíc visí nad hvězdou Svěrkošem, levým záložníkem Tesaříkem a brankářem Daňkem.

Užít si krásnou fotbalovou atmosféru budou chtít jistě i svěřenci trenéra Stanislava Levého. Lehké to však rozhodně mít nebudou - Ostravané totiž doma nastříleli během dvou zápasů už osm branek. „Čeká nás těžké utkání, ale nakonec v lize si vybírat nemůžete, tam není lehkého zápasu. Já se však na sobotní zápas těším, neboť tam bude určitě vynikající atmosféra. Důležité bude nepodlehnout jí, a pokud se nám to podaří, jsem přesvědčen, že můžeme bodovat i v Ostravě,“ uvedl kouč Plzně.

Jeho výběr hraje v nové sezoně možná až překvapivě dobře. Remízu uhrál v Mostě i doma se Spartou, zvítězit se mu povedlo v Brně a před týdnem i doma s Bohemians, proti kterým se prosadila mladá krev v podobě Jarolíma a Filla, oba hráči mají na svém kontě už po dvou gólech. Právě na mládí v Plzni v poslední době vsázejí a jak to tak vypadá, má to budoucnost.

Za favorita utkání jsou s kursem 1.55 považováni domácí. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.45 a vítězství hostů s kursem 5.65.

Reklama