Hlavní obsah

Sedmé kolo Ligue 1 otevře duel Bordeaux - Monako

Prestižní náboj bude mít úvodní zápas aktuálního kola elitní francouzské ligy. Střetnou se v něm totiž Bordeaux a Monako, což jsou celky, kterým se letos prozatím daří na výbornou.

Článek

Bordeaux skončilo v loňském ročníku Ligue 1 na šesté příčce, když mu třetí místo uteklo o pouhý jeden bod. Letos tak v Lize mistrů hrát nebude, spokojit se musí pouze s Pohárem UEFA, v jehož třetím předkole změří síly s finskými Tampere United. Dnes se ale musí svěřenci bývalého kapitána francouzské reprezentace Laurenta Blanca soustředit na domácí soutěž, ve které se jim prozatím vede velmi dobře. Šesti doposud odehraných kolech získali 11 bodů, když prohráli pouze s Le Mans.

Velmi dobrý zápas odehráli modří před týdnem v Métách, kde rozhodl Alou Diarra svou brankou o nejtěsnějším možném vítězství. Dnes se jim na hřišti postaví lídr tabulky, který si svou pozici bude chtít jistě udržet i po dnešním kole. „Piquionne a Koller jsou dominantní útočníci, kteří dokáží navázat obránce na sebe. Toto vytvoří mezery pro záložníky. Pro Bordeaux to tak nebude vůbec jednoduché, musejí hrát chytře a vyhnout se pokaď možno vzdušným soubojům s těmito hroty,“ řekl bývalý skvělý obránce Bordeaux a francouzské reprezentace Marius Tresor. Jeho srdeční klub dnes bude pravděpodobně postrádat zraněné obrané duo Henrique - Jemmali, hrát nebude určitě Kevin Olimpa.

Monako mělo loni tragický podzim, díky kterému přišlo o evropské poháry. Z tohoto faktu se však letos poučilo a rázem je po šesti kolech na samém čele francouzské ligy. Do nového ročníku sice vstoupilo remízou se St. Etienne a následnou porážkou v Lorientu, ale následně uhrálo čtyři výhry v řadě. V mužstvu trenéra Ricarda Gomese už není český reprezentant Jaroslav Plašil, který před týdnem zamířil do španělské Osasuny Pamplony.

České vlajky tak v městě milionářů už hájí pouze Jan Koller a rozhodně je momentálně spokojen. Střelecky se totiž letos prosadil už dvakrát, když obě branky vsítil Sochaux. Řádí i jeho spoluhráč z útoku Frédéric Piquionne, který se trefil už dokonce čtyřikrát. „Každý říkal, že pro nás bude srpen těžký. Bylo tomu tak, ale zvládli jsme ho dobře. Nyní hrajeme z Bordeaux a doufáme, že opět získáme body,“ řekl kouč Monaka.

Atraktivnější duel v dnešní nabídce Ligue 1 určitě nenajdete, ještě více zajímavým se stane, když využijete některých sázkových příležitostí vypsaných společností bwin. Výhra Bordeaux je oceněna kursem 2.10, remíza 2.85 a výhra Monaka 3.60.

Reklama